2015-02-20 19:24:14
Φωτογραφία για Το Πανεπιστήμιο Πατρών στη λίστα των ελίτ επιστημονικών ιδρυμάτων του κόσμου!
Στην παγκόσμια λίστα ταξινόμησης «Webofmetrics» του ισπανικού κέντρου επιστημονικών ερευνών CSIC (http://www.webometrics.info ¾ έκδοση Ιανουαρίου 2015), το Πανεπιστήμιο Πατρών μας βρίσκεται στο 2,5% της παγκόσμιας ελίτ, καταλαμβάνοντας την 554η θέση ανάμεσα σε 23.887 συνολικά ιδρύματα από 207 χώρες, που εμπεριέχονται στη λίστα.

Η παγκόσμια κατάταξη πανεπιστημίων «Webometrics Ranking of World Universities» χρησιμοποιεί ποσοτικές μεθόδους με δείκτες οι οποίοι σχετίζονται με το διαδίκτυο και επιτρέπουν τη μέτρηση της επιστημονικής δραστηριότητας μέσα στον παγκόσμιο ιστό.

Η κατάταξη στηρίζεται στους δείκτες: Παρουσίαση (Presence) στο διαδίκτυο, Επίπτωση (Impact), Ειλικρίνεια (Openness), Αριστεία (Excellence).

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, που έχει βελτιώσει κατά δύο θέσεις την ταξινόμησή του από το προηγούμενο έτος (2013: βρισκόταν στην 556η θέση), κατέχει, επίσης, την τέταρτη θέση ανάμεσα στα 79 εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας που αξιολογήθηκαν από το συγκεκριμένο Κέντρο.


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ

ΘΕΣΗ 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ

1. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

246

2. ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

289

3. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

332

4. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

554

5. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

667

6. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

789

7. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

1.106

8. ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

1.238

9. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

1.242

10. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

1.279

ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗ «ΝΗΜΕΡΤΗ» ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Την ιδιαίτερα ικανοποιητική θέση του 351ου αποθετηρίου ανάμεσα σε 2068 ιδρυματικά αποθετήρια από όλον τον κόσμο κατέλαβε ¾σύμφωνα με τους δείκτες Ranking Web of Repositories για την κατάταξη των ψηφιακών αποθετηρίων¾ το ιδρυματικό αποθετήριο του Πανεπιστημίου Πατρών Νημερτής (http://nemertes.lis.upatras.gr). Η Νημερτής είναι η βάση δεδομένων που φιλοξενεί την πνευματική παραγωγή του Πανεπιστημίου Πατρών και λειτουργεί υπό τη φροντίδα της Βιβλιοθήκης & Κέντρου Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου. Συλλέγει, φυλάσσει και διαθέτει στο ευρύ κοινό τις διδακτορικές διατριβές, μεταπτυχιακές και διπλωματικές εργασίες, τις τεχνικές αναφορές των ερευνητών του Πανεπιστημίου, τις δημοσιεύσεις σε περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων των μελών ΔΕΠ και τις δημοσιεύσεις του προσωπικού της Βιβλιοθήκης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η θέση αυτή είναι η πρώτη ανάμεσα στα ελληνικά αποθετήρια, θέση που κατέχει συνεπώς από το 2010. Παράλληλα, στη λίστα αποθετηρίων, στην οποία συμμετέχουν και τα θεματικά αποθετήρια (subject repositories, βλ. arXiv, SSRN, CiteSeerX κλπ.) η Νημερτής κατατάσσεται 373η ανάμεσα σε 2154.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ