2015-02-20 20:30:08
Φωτογραφία για Πάτρα: Σε ετοιμότητα οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού για τις καρναβαλικές παρελάσεις
Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Περιφερειακού Τμήματος Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, για 33η συνεχή χρονιά φέτος, έχει την τιμή και την ευθύνη της αποκλειστικής Υγειονομικής και Διασωστικής κάλυψης του Πατρινού Καρναβαλιού 2015.

Εν όψει της κορύφωσης των εκδηλώσεων του μεγαλύτερου πανελλαδικά πολιτιστικού θεσμού, ο οποίος μετρά σχεδόν 190 χρόνια ιστορία, έχει εκπονηθεί πλήρες επιχειρησιακό σχέδιο για την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού προκύψει, κατά τη “Νυχτερινή Ποδαράτη Παρέλαση” του Σαββάτου 21 Φεβρουαρίου, στη “Μεγάλη Παρέλαση” της Κυριακής 22 Φεβρουαρίου καθώς και κατά την τελετή λήξης της διοργάνωσης το βράδυ της Κυριακής.

Για την κάλυψη των ανωτέρω εκδηλώσεων, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών, θα διαθέσει δύναμη 145 Εθελοντών διατεταγμένων σε όλο το μήκος των παρελάσεων και τα σημεία συγκέντρωσης των καρναβαλιστών και των θεατών
. Παράλληλα θα διατεθούν δύο ασθενοφόρα οχήματα, ένα διασωστικό όχημα με εξοπλισμό διάσωσης, ένα όχημα μεταφοράς προσωπικού, μία κινητή μονάδα, δύο διασωστικές μοτοσικλέτες καθώς και ο απαραίτητος υγειονομικός, διασωστικός και τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός. Ιδιαίτερα δε για την τελετή λήξης, θα διατεθεί εκτός των άλλων και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος με το πλήρωμά του και ομάδα Ναυαγοσωστών.

Επιπλέον, στο άνω μέρος της πλατείας Γεωργίου, θα οργανωθεί όπως κάθε χρόνο, Υγειονομικός Σταθμός και Ειδικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Τηλεπικοινωνιών, για τον καλύτερο συντονισμό του έργου των Εθελοντών και την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Ε.Κ.Α.Β., την Ελληνική Αστυνομία, την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων, την INTERAMERICAN, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα Νοσοκομεία “Άγιος Ανδρέας”, Π.Γ.Ν.Π “Παναγία η Βοήθεια” και Παίδων “Καραμανδάνειο”.

Σημειώνεται ότι το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, κάλυψε κατ’ αποκλειστικότητα όλες τις ενδιάμεσες εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού, αρχής γενομένης από την τελετή έναρξης, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών, ευχαριστεί την εταιρία INTERAMERICAN για τη διάθεση ενός ασθενοφόρου και του οδηγού του, καθώς και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας η οποία μετά από έγκριση του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης διαθέτει στις υπηρεσίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού την κινητή μονάδα του.

Η Διοίκηση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών, εύχεται στους Εθελοντές που θα εργαστούν κατά το τελευταίο τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού “Καλή Δύναμη”, ώστε να φέρουν επιτυχώς εις πέρας το δύσκολο και απαιτητικό έργο τους. Επίσης εύχεται στις εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών της πόλης και των καρναβαλιστών “Καλό Καρναβάλι”, διασκεδάζοντας υπεύθυνα!
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ