2015-02-20 23:14:01
Φωτογραφία για Η OTEPLUS μας ανάγκασε να παραιτηθούμε για να μας προσλάβει άλλη εταιρεία
Αγαπητό Tromaktiko,

Είμαστε υπάλληλοι στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ... Είμαστε δανειζόμενοι υπάλληλοι απο την θυγατρική της OTEPLUS .

Χθες 19/2/15 η διοίκηση ενημέρωσε το τμήμα της Θεσσαλονίκης, για την νέα σύμβαση όπου μας ανέφεραν ότι είμαστε υποχρεωμένοι να παραιτηθούμε από την εργασία μας, ώστε να μας προσλάβει η εταιρεία EVALUE.

Οι νέοι οροί της σύμβασης ουσιαστικά μας μας μεταφέρουν στην εταιρία evalue με το λογότυπο cosmote-evalue ,ναι μεν με αορίστου σύμβαση, και με αύξηση μισθού(***) άλλα με ουσιαστικά πολύ χειρότερες συνθήκες.

Καταρχάς η αύξηση μισθού ουσιαστικά καταργεί τα επιδόματα (γάμου ,τριετίας πριν τ 12 ,κλπ) και είναι ονομαστική για όλους στα 755Ε το 8ωρο. Αυτό σημαίνει οτι για κάποιους η αύξηση θα είναι μόλις 30-40Ε.

Η διοίκηση κάνει λόγο για ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα, για μια εξέλιξη που θα πρέπε να μας κάνει όλους χαρούμενους .


Ωστόσο αυτό που δεν μας κάνει καθόλου χαρούμενους είναι οτι στις συμβάσεις αυτές ναφέρεται οτι το ωράριο μας μπορεί ακόμα και να μειωθεί και αυτό θα θεωρείται απλώς προσωρινό(!) και δεν μπορεί να ερμηνευθεί σαν συμφωνία για λιγότερες ώρες, μας καταργεί Κυριακές και αργίες καθώς και εξαιρέσιμα, οτι το αντικείμενο μας δεν αναγράφεται πουθενά σαν τηλεφωνική εξυπηρέτηση για προϊόντα κ υπηρεσίες ΟΤΕ/COSMOTE όπως η προηγούμενη άλλα περιλαμβάνει οτιδήποτε αναλαμβάνει ως έργο η εταιρία evalue(κατάλογος δεκάδων εταιριών στην Ελλάδα, ακόμα κι προώθηση υποψηφίων στις εκλογές όπως είδαμε πρόσφατα!) και πολλά πολλά άλλα που αποτελούν πραγματική πληγή .

Και ρωτάμε : που είναι τα σωματεία σε όλο αυτό; Που είναι οι υποψήφιοι που εκλέξαμε ;

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;

Για να θυμόμαστε, οι εργαζόμενοι στα call centers αφού χρησιμοποιήθηκαν και συνέβαλλαν με την ψήφο τους στο να πάρουν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ με 85% στον ΠΑΣΕ ΟΤΕ σήμερα επί της ουσίας αφήνονται στην τύχη τους. Τώρα μας έχουν αφήσει ξεκρέμαστους. Ούτε ενα τηλέφωνο δεν πήραν ούτε καμία ερώτηση μας έκαναν για το τί έγραφε αυτό το τελεσίγραφο που μας έστειλε διοίκηση.

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ μας παρότρυνε να μην υπογράψουμε τίποτα μέχρι να ολοκληρωθεί η νομική επεξεργασία της σύμβασης και η συνέχιση τη διαβούλευσης με την Διοίκηση .

Εμείς λοιπόν δεν υπογράφουμε μια τέτοιασ ύμβαση ,που όπως απαιτήθηκε πρέπει να γίει μέχρι 24/2/15.

Είμαστε πολλοί και μόνο ενωμένοι θα καταφέρουμε μια ίσως δικαιότερη λύση .

Αναγνώστρια
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ