2015-02-21 14:13:06
Φωτογραφία για Τα έντυπα για τις αποζημιώσεις της τραγωδίας του Norman Atlantic
Στα χέρια των επιζώντων από τη ναυτική τραγωδία της 28ης Δεκεμβρίου στην Αδριατική βρίσκονται τα έντυπα τις ναυλώτριας εταιρίας του Norman Atlantic , τα οποία καλούνται να συμπληρώσουν για τον πρώτο απολογισμό των ζημιών Η εταιρία έστειλε στους επιβαίνοντες δυο διαφορετικές φόρμες από τις οποίες η μια αφορά τους επιβάτες που ταξίδευαν για τουρισμό και η άλλη τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές. Από τους πρώτους ζητείται να βεβαιώσουν αν τραυματίστηκαν , να προσκομίσουν τις ιατρικές γνωματεύσεις και να δηλώσουν αν και για πόσες ημέρες απουσίασαν από την εργασία τους.

Aπό τους ιδιοκτήτες ή τους οδηγούς φορτηγών ζητείται να καταγράψουν πληροφορίες για το είδος και την αξία του φορτίου που μετέφεραν , τιμολόγιο αγοράς του οχήματος , ασφαλιστήριο και άλλα δικαιολογητικά ώστε να αποτιμηθεί η συνολική ζημιά.

Οι δικηγόροι των επιζώντων ωστόσο εφιστούν την προσοχή στους εντολείς τους σχετικά με τα συγκεκριμένα έντυπα ενημερώνοντάς τους πως εφ΄όσον τα υπογράψουν δε θα έχουν στη συνέχεια δικαίωμα να εγείρουν άλλες αξιώσεις .


Ευθύς εξ’ αρχής εξ έξαλλου η δικηγόροι επισημαίνουν ότι οι επιζώντες δεν θα πρέπει να βιαστούν για τις όποιες νομικές ενέργειες και να προχωρήσουν πρώτα στη συγκέντρωση όλων των απαραίτητων δικαιολογητικών αρχής γενομένης από τις ψυχιατρικές γνωματεύσεις .

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι στην περίπτωση του ναυαγίου του Ιταλικού κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia οι πρώτες αγωγές κατατέθηκαν μετά από έξι μήνες.

Δείτε τα έγγραφα

Πατήστε εδώ για να δείτε το έγγραφο 1

Πατήστε εδώ για να δείτε το έγγραφο 2
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ