2015-02-22 20:03:11
Φωτογραφία για ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ!
Την Καθαρά Δευτέρα στις 12:00 (Novasports 1) ο Ολυμπιακός ψάχνει κόντρα στην Σαχτάρ το εισιτήριο για την οχτάδα του Youth League.

Καθαρά Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015. Η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού στο πλαίσιο της φάσης των «16» του UEFA Youth League θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει στο παγωμένο Κίεβο και συγκεκριμένα στο στάδιο «Bannikov» την αντίστοιχη της Σαχτάρ Ντόνετσκ με έπαθλο μια θέση στην οχτάδα της Ευρώπης. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ραντεβού με την ιστορία στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας και ο στόχος τους είναι να συνεχίσουν τους αγώνες τους στη διοργάνωση και τον πρώτο μήνα της Άνοιξης στο Λίβερπουλ ή στην Λισαβόνα.

Η ομάδα του Βασίλη Βούζα, που στη φάση των ομίλων πέτυχε τρεις νίκες σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια φιλοδοξεί να πετύχει και την τέταρτη και να προκριθεί στα προημιτελικά. «Δεν είναι το ίδιο. Οι Ουκρανοί ρωτούν γιατί η ομάδα κερδίζει πάντα εκτός έδρας
. Εμείς θα πρέπει ν’ απαντήσουμε μέσα στο γήπεδο. Δεν χρειάζονται λόγια από κανέναν αλλά έργα. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε κάτι από την Σαχτάρ. Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας και ένας από τους δυο θα είναι ο νικητής», υπογραμμίζει ο κ. Βασίλης Βούζας. Ο έμπειρος τεχνικός είδε τους παίκτες του να ολοκληρώνουν χωρίς προβλήματα την προετοιμασία το μεσημέρι της Κυριακής στο Κίεβο και περιμένει με αγωνία όπως και οι παίκτες τον σπουδαίο αγώνα.

Ο "μπαρουτοκαπνισμένος" για την ηλικία του σε τέτοια παιχνίδια και αρχηγός της ομάδας Νίκος Βέργος, πριν από λίγες ημέρες κέρδισε το φλουρί στην κοπή της πίτας της Ακαδημίας και ελπίζει να το φέρει γούρι και να πετύχει το 5ο του γκολ στη διοργάνωση που θα οδηγήσει τον Ολυμπιακό στους «8». Ο 19χρόνος επιθετικός δηλώνει: «Η ομάδα μας έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία στη φάση των ομίλων αλλά αυτό είναι ένα νοκ άουτ παιχνίδι και θέλει μεγάλη προσοχή. Πρέπει να παίξουμε δυνατά ως ομάδα και να μην φοβηθούμε τον αντίπαλο μας ο οποίος σίγουρα θα πιέσει σ’ όλο το ματς. Για εμάς η συμμετοχή μας στο Youth League είναι πολύ μεγάλη υπόθεση και μέσα από τα παιχνίδια βελτιωνόμαστε ως ποδοσφαιριστές. Είμαστε έτοιμοι και θα τα δώσουμε όλα για να κερδίσουμε. Ο καιρός είναι όπως στην Ελλάδα τις προηγούμενες ημέρες και δεν είναι πρόβλημα για εμάς. Δεν μπορώ να υποσχεθώ πως θα βάλω γκολ. Αυτό που προέχει είναι φυσικά να κερδίσει η ομάδα».

Ο Γιάννης Λάτσι που ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στη Σχολή του Ολυμπιακού στον Ελαιώνα και μεταπήδησε στην Ακαδημία είναι από τους παίκτες-βαρόμετρο στην πορεία της ομάδας στο Youth League. Ο νεαρός μέσος σημειώνει πως σκοπός του Ολυμπιακού είναι ένας. Η πρόκριση. «Θα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς αφού κρίνει την πρόκριση μας στη φάση των «8» του UEFA Youth League. Η Σαχτάρ είναι μια πολύ καλή ομάδα όπως μας έχουν πει οι προπονητές μας. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Εμείς όμως έχουμε δείξει στα παιχνίδια του ομίλου πως δεν είμαστε τυχαία ομάδα. Είμαστε Ολυμπιακός και έχουμε έρθει μ’ ένα σκοπό στο Κίεβο. Να φύγουμε νικητές. Πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα τις αντεπιθέσεις της Σαχτάρ. Είναι πολύ δυνατή και γρήγορη ομάδα αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε πιο καλά και πιο δυνατά. Εύχομαι να κερδίσουμε», υπογραμμίζει ο νεαρός άσος.

«Δίπλα» στην ομάδα με τις συμβουλές και τις υποδείξεις του ο Διευθυντής της Ακαδημίας Γρηγόρης Γεωργάτος ζει από μια άλλη … πλευρά τα μεγάλα παιχνίδια και είναι απαιτητικός, όπως ήταν και από τον εαυτό του όταν αγωνιζόταν με την φανέλα του Ολυμπιακού.
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ