2015-02-22 22:11:22
Φωτογραφία για ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΓΚΟΛ Ο ΤΣΟΡΙ ΑΛΛΑ... ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ, ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ! ΠΑΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2-1 *VIDEOS*
Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο και έφτασε στο -3 από την κορυφή.

Αποφασισμένοι να τα παίξουν όλα για όλα στο δεύτερο ημίχρονο οι "πράσινοι" νίκησαν τον Ολυμπιακό που για ακόμα μία φορά έδειξε να μη μπορεί να κάνει ούτε τα βασικά και πλέον βρίσκονται σε απόσταση... βολής από τον "αιώνιο". Πάντως σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας υπερτερεί πλέον ο Ολυμπιακός με το εκτός έδρας γκολ.

Με αυτογκόλ του Μασουάκου στο 49’ και σουτ του Πέτριτς στο 78’ ήρθε η νίκη για το «τριφύλλι», δοκάρι είχε ο Μήτρογλου στο 70’. Στην τελευταία φάση του αγώνα διαμόρφωσε το τελικό σκορ με φάουλ ο Τσόρι, ο οποίος μπήκε... αλλαγή στην αναμέτρηση.

Ένταση και επεισόδια πριν την έναρξη του αγώνα, με οπαδούς να εισέρχονται στο γήπεδο, όπως σας ενημερώσαμε (δείτε το σχετικό θέμα ΕΔΩ).

Μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ ακούγαμε, "έλα τώρα έχουμε Τούμπα και θα τα δούμε όλα στον επαναληπτικό". Μετά την Ντνίπρο, ξανά τα ίδια, χάσαμε, έφταιγε η κακή μας μοίρα, αλλά "έχουμε... ντέρμπι μπροστά μας και θα τα δούμε με τους Ουκρανούς στον επαναληπτικό". Τώρα μετά την ήττα να υποθέσουμε ότι εμείς θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, θ'αποκλείσουμε τους Ουκρανούς και την... ΑΕΚ. Σωστά;


Όλα αυτά θα γίνουν πως ακριβώς; Η ομάδα με αυτούς τους παίκτες που έχει δεν βάζει γκολ ούτε με αίτηση. Με τους αμυντικούς που έχει, τρώεει τα γκολ για πλάκα! Οι επιλογές καλοκαιριού και... χειμώνα τραγικές, αλλά ήταν... φθηνές. Τελικά, αντί να ξεφεύγουμε από τους άλλους, μάλλον πάμε να γίνουμες όμοιοι τους... Ο κόσμος πλέον ξέρει και κανείς δεν μπορεί να τον κοροϊδέψει... Αυτά προς το παρών Στα καθαρά αγωνιστικά...

Σε ματς... χαμηλού ρυθμού εξελίχθηκε η αναμέτρηση των δύο "αιωνίων", με τις δύο ομάδες μετά το πρώτο τέταρτο να έχουν ξεκάθαρους ρόλους μέσα στο γήπεδο. Έχοντας πολύ μεγαλύτερη ανάγκη τη νίκη από τον Ολυμπιακό, οι "πράσινοι" προσπάθησαν να πιέσουν και να επιτεθούν χωρίς όμως να καταφέρνουν και πολλά πράγματα.

Την ίδια ώρα κύριο μέλημα των παικτών του Περέιρα ήταν το να σπάσουν γρήγορα την πρώτη γραμμή πίεσης των «πράσινων», που συχνά ξεκινούσε με πρέσινγκ στον Ρομπέρτο και είχε ως αποτέλεσμα μακρινές μπαλιές. Bασικός αποδέκτης αυτών υπήρξε ο Ντουρμάζ που κατάφερε κάποιες φορές να... «χορέψει» στο ένας εναντίον ενός τον Νάνο.

Πέραν τούτου (και ενός σουτ του Μανιάτη στο 8’) οι ερυθρόλευκοι δεν απείλησαν, ενώ και από την άλλη πλευρά οι αντίστοιχες καλές στιγμές του «τριφυλλιού» με φάουλ του Νάνο, αντεπίθεση με Καρέλη και ένα σουτ μέσα από την περιοχή του Ζέκα, δεν έκαναν τη διαφορά.

Μετά από 45 λεπτά αγώνα, ο Παναθηναϊκός είχε απλά μια υπεροχή στα σημεία, αλλά έδειχνε να βρίσκεται πολύ μακριά από αυτό που επιζητούσε πριν την έναρξη του αγώνα.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» ανησύχησε όταν είδε με τη σέντρα του δεύτερου μέρους τον Ντουρμάζ να νικά ξανά τον Νάνο (στον άξονα αυτήν τη φορά) και να χάνει μοναδική ευκαιρία. Μέχρι πάντως να σκεφτεί τις επιλογές του ο Αναστασίου, η μπάλα έκανε τις... δικές της. Η εξαφανισμένη (επιθετικά) αριστερή πλευρά των "πράσινων" έδωσε σημεία ζωής και ένα... «τσαφ» πάνω στη γραμμή του Μασουακού ήταν αρκετό για να μπει το γκολ που άλλαξε οριστικά τις ισορροπίες και τη μορφή του αγώνα στη Λεωφόρο.

Με το παιχνίδι σε εντελώς διαφορετική βάση πλέον και τις ομάδες πολύ πιο... ζωντανές, οι δυο προπονητές άρχισαν τα… δικά τους. Εκείνος του Παναθηναϊκού πόνταρε στον Ατζαγκούν αντί του Καρέλη και προσθήκη ενός χαφ, ενώ ο Περέιρα ήταν πλέον υποχρεωμένος να… ρισκάρει παραπάνω. Έτσι, πέρασε Τσόρι και Χάρα στις θέσεις των Φορτούνη και Ντοσεβί, αλλά… μάλλον άργησε να το κάνει!

Η τραγική έμπνευση του Μιλιβόγεβιτς να διώξει με κεφαλιά προς τα πίσω όταν είχε όλες τις επιλογές του κόσμου... μπροστά του, έκανε τον Πέτριτς ήρωα! Ο Κροάτης δέχθηκε το... δώρο, πλάσαρε σωστά και έκανε το 2-0.

Όταν ο Τσόρι μείωνε στο τελικό 2-1, το ρολόι έδειχνε ήδη 95’ και δεν μπορούσε να κάνει οποιαδήποτε διαφορά, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον τελικό νικητή. Πιθανότατα όμως αποδειχθεί σημαντικό, αφού χάρη σε αυτό το γκολ του Αργεντίνου, το «τριφύλλι» δεν έχει πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας και εάν φτάσουμε σε ένα τέτοιο σενάριο, η καλύτερη επίθεση είναι εκείνη που θα κρίνει τον τίτλο και αυτή είναι του Ολυμπιακού!

Πλέον, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο -3 από την κορυφή και ελπίζει σε στραβοπάτημα των ερυθρόλευκων. Επιπλέον οι ερυθρόλευκοι έχουν (το λιγότερο) δύο παραπάνω ματς και μάλιστα δύσκολα και κομβικά (με ΑΕΚ στο Κύπελλο και Ντνίπρο στην Ευρώπη), πράγμα που σημαίνει ότι στο Λιμάνι οφείλουν να επανέλθουν σύντομα! Αγωνιστικά και ψυχολογικά...

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Λαγός (Μέντες), Πράνιτς, Ζέκα, Πέτριτς (89’ Κλωναρίδης), Καρέλης (61’ Ατζαγκούν), Μπεργκ.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Χουχούμης, Μαυρίας, Νίνης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μασουακού, Σαντάνα, Σιόβας, Ελαμπντελαουΐ, Μανιάτης, Μιλιβόγεβιτς, Ντουρμάζ (85’ Αφελάι), Ντοσεβί (74’ Τσόρι), Φορτούνης (65’ Χάρα), Μήτρογλου

Στον πάγκο: Μέγερι, Εντινγκά, Κασάμι, Σαλίνο

Δείτε από την κάμερα της Nova...

το αυτογκόλ του Μασουακού ΕΔΩ

το 2-0 ΕΔΩ

το 2-1 του Τσόρι ΕΔΩ
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ