2015-02-24 20:54:09
Φωτογραφία για Τι αποφασίζουν οι «σκληροί» για την Ελλάδα
Το πρώτο βήμα για την παράταση του ελληνικού προγράμματος έγινε, μετά από το... «πράσινο φως» που έδωσαν τόσο οι θεσμοί όσο και το Eurogroup.

Εκείνο που μένει τώρα είναι το αίτημα για παράταση να περάσει από τα Κοινοβούλια των «σκληρών», δηλαδή της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Φινλανδίας.

Οι πρώτες ενδείξεις είναι θετικές, ενώ η είδηση έρχεται από το Ελσίνκι, καθώς, η Φινλανδική κυβέρνηση δηλώνει ικανοποιημένη από το αίτημα σημειώνοντας ότι δεν χρειάζεται έγκριση από το Κοινοβούλιό της. Αυτό τουλάχιστον αναφέρει ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών της χώρας μέσω Twitter.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος και οι Ολλανδοί, καθώς, η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου τάσσεται υπέρ της συμφωνίας και η ψηφοφορία της Πέμπτης αναμένεται να έχει τυπικό χαρακτήρα.

Από την άλλη πλευρά, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ξεκίνησε ήδη την εκστρατεία «πειθούς» εντός του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος. Πληροφορίες από το Βερολίνο, ωστόσο, αναφέρουν ότι αρκετά μέλη του κόμματος της Ανγκελα Μέρκελ έχουν εκφράσει αμφιβολίες για το κατά πόσο το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας είναι αξιόπιστο.

Στέλεχος του κόμματος επισημαίνει ότι υπάρχουν αρκετοί που έχουν αντιδράσεις γιατί θεωρούν ότι το πρόγραμμα δεν είναι πιστευτό. Πάντως, η πλειοψηφία των βουλευτών αναμένεται να στηρίξει το αίτημα για επέκταση. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ