2015-02-24 23:01:40
Φωτογραφία για Πολιτική Επιτροπή συγκαλεί ο Σαμαράς - Ποιοι συμμετέχουν από το Ηράκλειο - Τι θα ειπωθεί
Ο «κύβος ερρίφθη» και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, θέλοντας... να δώσει τέλος στις φωνές αμφισβήτησης συγκαλεί το κορυφαίο εσωκομματικό όργανο, την Πολιτική Επιτροπή στις 8 Μάρτη.

Την ώρα που τα εσωκομματικά όργανα έχουν ήδη αρχίσει και όπως έχει γραψει μέσα από αναλυτικά του ρεπορτάζ το CretePlus.gr, ο κ. Σαμαράς σχεδιάζει την σύγκληση της Πολιτικης Επιτροπής, με στόχο να εδραιώσει τη θέση του.

Όπως αναφέρουν στελέχη από το "γαλάζιο στρατόπεδο", εφόσον δεν γίνει κάτι τέτοιο, τότε είναι δεδομένο πως οι διαμαρτυρίες θα εντείνονται και η κατάσταση θα "ξεφύγει". Χαρακτηριστικη περίπτωση αποτελεί άλλωστε το εκρηκτικό κλίμα στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου, όπου τα στελέχη είναι στα "χαρακώματα".

Δεν είναι υπερβολη να ειπωθεί ότι η Νέα Δημοκρατία στο Ηράκλειο είναι κομμένη στα δύο, καθώς παλιά γνωστά στελέχη του κόμματος, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 25ης Γενάρη, αλλά και όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα, δε θέλουν να πηγαίνουν ούτε στη Νομαρχιακή Επιτροπή.


Αυτό που επισημαίνουν είναι πως αν δεν γίνουν αλλαγές σε τοπικό επίπεδο τότε θα παραμείνουν ενεργοί, αλλά αποστασιοποιημένοι. "Αν δεν αποδωθούν οι ευθύνες που πρέπει για το "φιάσκο" με τους σταυρούς σε εκλογικό Τμήμα του Ηρακλειου, καθώς και δεν παρθούν αποφάσεις για το μέλλον του κόμματος, τότε η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί", ειχε αναφέρει στο CretePlus.gr στέλεχος της Ν.Δ., που επισημαίνει ότι το θέμα είναι σοβαρό, για αυτό και έφτασε μέχρι το γραφείο του Εισαγγελέα.

Μέσα σε όλα αυτά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμά πως εφόσον θέσει εκείνος το πλαίσιο της συζήτησης, δε θα υπάρξει κίνηση ευθείας αμφισβήτησης του από τους μετέχοντες στη συνεδρίαση.

Άγνωστο παραμένει αν ο κ. Σαμαράς εμμείνει στην τοποθέτηση του περι μικρού ορίζοντα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Το βέβαιο είναι ότι θα αναφερθεί στο αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Γενάρη, αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας.

Σε αυτό το σημείο σύμφωνα με πηγή από το εσωτερικό της ΝΔ τα στελέχη από το Ηράκλειο θα θέσουν όλα τα προβληματα που προέκυψαν από τις εκλογές και το αποτέλεσμα, δικαιολογώντας και τη στάση τους να αφήσουν σαφείς αιχμές προς την ηγεσία του κόμματος και το μέλλον της ΝΔ.

Σημειώνεται ότι στην Πολιτική Επιτροπη συμμετέχουν περισσότερα από 200 άτομα. Βουλευτές, στελέχη του κόμματος από όλη την Ελλάδα. Από το Ηράκλειο θα μετάσχουν οι: Τζουλιαδάκης Θεμιστοκλής, Ταμπάκης Εμμανουήλ, Λυρώνης Γεώργιος, Αντωνακάκης Νικόλαος, Ζαιρέτης Εμμανουήλ.

Η πολιτική επιτροπή είναι το κορυφαίο εσωκομματικό όργανο. Σε αυτό σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαμαράς θα αναφερθεί πιθανότατα στους κινδύνους που υπαρχουν για τη χώρα και την οικονομία το επόμενο διάστημα, λόγω της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, υπονοώντας ότι οποιαδήποτε κίνηση συνιστά υπονόμευση της παράταξης σε ένα κρίσιμο σημείο.

Φυσικά, όπως αναμένεται ο κ. Σαμαράς θα κάνει και μια εκτενή αναφορά στα όσα πέτυχε η κυβέρνηση της ΝΔ.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ