2015-02-25 07:06:06
Φωτογραφία για Δέκα αστικοί μύθοι που συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως είναι αλήθεια!
Θεωρίες που έγιναν γνωστές και για χρόνια πιστεύαμε πως είναι πραγματικότητα, αποδείχθηκαν κοινοί αστικοί μύθοι και καταρρίπτονται από μελέτες και έρευνες, που πραγματοποίησαν διάφοροι επιστήμονες.

Φαίνεται, πως τελικά ο Αϊνστάιν ήταν πάντα μια ευφυΐα, πως τα χρυσόψαρα είναι παρεξηγημένα, όσον αφορά τη μνήμη τους, και πως το Σινικό Τείχος, ένα από τα μεγαλύτερα δημιουργήματα του ανθρώπου, δεν φαίνεται ούτε από το διαστημόπλοιο, πόσο μάλλον από το φεγγάρι.

10. Τα χρυσόψαρα έχουν μνήμη τριών δευτερολέπτων

Αστικοί μύθοι που συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως είναι αλήθεια (1)

Έρευνα έδειξε πως ένα χρυσόψαρο συνδύασε την ώρα που το τάιζαν με ένα ήχο, τον όποιο θυμόταν 5 μήνες μετά από το πρώτο τάισμα.

9. Αν ένα περιστέρι φάει ρύζι μπορεί να πεθάνει

Αυτός ο μύθος έχει να κάνει με τη διόγκωση του ρυζιού όταν βράζει ή όταν βρέχεται από το νερό. Μέχρι στιγμής υπάρχει η πεποίθηση πως το στομάχι ενός περιστεριού δεν μπορεί να αντέξει αυτή τη διόγκωση, ωστόσο κάτι τέτοιο αποδείχθηκε λανθασμένο, αφού οι σπόροι που τρώνε συνήθως τα περιστέρια διογκώνονται περισσότερα από το ρύζι, όταν έρθουν σε επαφή με υγρό.


8. Ο Άγιος Βασίλης φοράει κόκκινη στολή εξαιτίας των διαφημίσεων της Κόκα κόλα

Αστικοί μύθοι που συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως είναι αλήθεια (2)

Είναι πολλοί αυτοί που υποστηρίζουν πως ο Άγιος Βασίλης φοράει κόκκινη και όχι πράσινη στολή εξαιτίας των διαφημίσεων της Κόκα κόλα, ωστόσο αυτός ο μύθος μπορεί να διαψευσθεί από το γεγονός ότι ο μανδύας του πραγματικού Αγίου, δηλαδή του Αγίου Νικόλα είναι κόκκινος.

7. Χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του εγκεφάλου μας, η χρήση του 100% θα μπορούσε να μας παρέχει ειδικές δυνάμεις

Αστικοί μύθοι που συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως είναι αλήθεια (3)

Ένας από τους πιο συνηθισμένους μύθους που νομίζουμε ότι είναι αλήθεια, έρχονται να καταρρίψουν οι επιστήμονες. Μάλιστα, υποστηρίζουν πως χρησιμοποιούμε το 100% του εγκεφάλου μας, γιατί αν χρησιμοποιούσαμε μόνο το 10% η λειτουργία του νευρικού μας συστήματος θα ήταν χειρότερη από αυτή ενός βατράχου.

6. Το Σινικό τείχος είναι το μόνο δημιούργημα του ανθρώπου που είναι ορατό από το φεγγάρι

Αστικοί μύθοι που συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως είναι αλήθεια (4)

Σύμφωνα με πηγές της NASA το Σινικό τείχος δεν είναι καν ορατό από τους δορυφόρους που βρίσκονται κοντά στη Γη. Αυτό, οφείλεται στο γκρίζο χρώμα του, που το εναρμονίζει με το περιβάλλον και το κάνει αόρατο.

5. Αν ρίξεις ένα κέρμα από την κορυφή του Empire State θα πέσει με τέτοια ταχύτητα, που θα μπορούσε να σκοτώσει κάποιον

Αστικοί μύθοι που συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως είναι αλήθεια (5)

Αυτός ο ισχυρισμός αποδεικνύεται λανθασμένος, καθώς ένα κέρμα, αν το ρίξεις από την κορυφή του κτιρίου, θα ταξιδέψει με ταχύτητα 50 χιλιομέτρων ανά ώρα, ενώ μια σφαίρα ταξιδεύει με ταχύτητα 800 χιλιομέτρων ανά ώρα. Επομένως, είναι αδύνατο να πεθάνει κάποιος από ένα κέρμα.

4. Ο μέσος άνθρωπος καταπίνει τουλάχιστον 7 αράχνες στον ύπνο του

Αστικοί μύθοι που συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως είναι αλήθεια (6)

Ευτυχώς, πρόκειται μόνο για έναν μύθο που ξεκίνησε από ένα ηλεκτρονικό μήνυμα το 1993, που παρουσίαζε μια ψευδή έρευνα.

3. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν δεν ήταν καλός στα μαθηματικά

Αστικοί μύθοι που συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως είναι αλήθεια (7)

Πρόκειται για έναν από τους πιο γνωστούς μύθους, που μάλιστα ο ίδιος ο Αϊνστάιν διέψευσε λέγοντας: “Στα δεκαπέντε μου είχα, ήδη, εξαιρετικές γνώσεις πάνω στο διαφορικό και ολοκληρωτικό λογισμό”, πράγμα που δικαιολογεί την εξέλιξή του.

2. Ο Αμερικανός πρόεδρος J.F Kennedy ολοκλήρωσε μια ομιλία του στη Γερμανία με τη φράση “Είμαι ένας λουκουμάς”

Αστικοί μύθοι που συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως είναι αλήθεια (8)

Η αλήθεια είναι πως ο Αμερικανός πρόεδρος είπε στην ομιλία του “Ich bin ein Berliner”, θέλοντας να πει πως είναι Βερολινέζος, ωστόσο το berliner, εκτός από Βερολινέζος είναι και είδος γερμανικού λουκουμά.

1. Η εταιρία Kentucky Fried Chiken άλλαξε το όνομά της κρατώντας μόνο τα αρχικά KFC, όταν σταμάτησε να χρησιμοποιεί πραγματικά κοτόπουλα

Αστικοί μύθοι που συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως είναι αλήθεια (9)

Η εταιρία KFC άλλαξε την ονομασία της το 1991 για να αποφύγει την πληρωμή των φόρων στην πολιτεία του Κεντάκι, για τη χρήση του ονόματός της. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ