2015-02-25 19:42:12
Φωτογραφία για Οι Ιταλοί φοβούνται περισσότερο την ανεργία από τους τζιχαντιστές
Μπορεί οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους να απειλούν την Ιταλία με μηνύματά τους... στα οποία υποστηρίζουν ότι θα φτάσουν μέχρι τη Ρώμη και θα αφανίσουν όσους είναι Χριστιανοί, οι Ιταλοί πολίτες, όμως, μοιάζουν να μην ανησυχούν.

Μάλιστα, φοβούνται περισσότερο για την ανεργία παρά για την επέλαση των τρομοκρατών.

Σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάστηκε στο ιταλικό κοινοβούλιο, ένας στους δύο Ιταλούς θέτει ως προτεραιότητα την αγωνία του για την ανεργία, ενώ ακολουθούν η διαφθορά, η οικονομική κατάσταση γενικότερα, η φορολόγηση, η μετανάστευση και μόνο τελευταία είναι η ανησυχία για τους τρομοκράτες.

Στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο της Ασφάλειας και αφορούσε στην «ασφάλεια και την κοινωνική ανασφάλεια σε Ιταλία και Ευρώπη», το 44% των Ιταλών αγωνιούν για την ανεργία, το 23,4% προβληματίζονται για την διαφθορά των πολιτικών, το 8,3% για την γενικότερη οικονομική κατάσταση της χώρας, το 6,4% για τη φορολόγηση και το 2,9% για την μετανάστευση και το σύστημα υγείας, ενώ μόλις το 1,3% μοιάζει να αγωνιά για τους τζιχαντιστές.


Βέβαια, σε ανάλογη ερώτηση το 18% των Γάλλων πολιτών θεωρούν πως η τρομοκρατία αποτελεί πρωταρχικό πρόβλημα, έπειτα από τις επιθέσεις στο περιοδικό Charlie Hebdo και το εβραϊκό παντοπωλείο.

Σχετικά με το ευρώ, το 30,5% των Ιταλών ερωτηθέντων απάντησε πως το κοινό νόμισμα «προκαλεί μόνο επιπλοκές και θα έπρεπε να εγκαταλειφθεί, ενώ συμφωνούν μαζί τους το 36,8% των Γερμανών, το 22,7% των Γάλλων, το 24% των Ισπανών. Ωστόσο, το 53,8% των Ιταλών πιστεύουν πως παρά τις επιπλοκές που μπορεί να προκαλεί το ευρώ «είναι απαραίτητο», κάτι στο οποίο συμφωνούν το 51,8% των Γάλλων και το 51,4% των Ισπανών, ενώ μόνο το 46% των Γερμανών συμμερίζεται την ίδια άποψη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ