2015-02-26 05:16:05
Φωτογραφία για suppArting students: Μη κερδοσκοπική έκθεση στη Νέα Υόρκη για τη σίτιση 300 παιδιών από δημοτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης
Σε μία μη κερδοσκοπική έκθεση ενώνουν τις δυνάμεις τους καλλιτέχνες από τη... Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και τη Νέα Υόρκη, προκειμένου να βοηθήσουν μαθητές από τη Θεσσαλονίκη που υποσιτίζονται.

Η πρωτοβουλία έχει τίτλο "suppArting students" και στόχος της είναι όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων να διατεθούν σε 300 μαθητές δημοτικών σχολείων της Θεσσαλονίκης που σιτίζονται ανεπαρκώς λόγω δυσχερούς κατάστασης των οικογενειών τους. Θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, κατά τη διάρκεια του Μαϊου.

Όπως αναφέρεται από τους ίδιους, η ομάδα που έχει αναλάβει το παραπάνω έργο αποτελείται από καλλιτέχνες διαφόρων εικαστικών τεχνών, όπως ζωγραφική, ψηφιακή ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική,comics, φωτιστική τέχνη, wireframe art, κολάζ κ.α. Έως τώρα συμμετέχουν 35 καλλιτέχνες, ενώ η λίστα αναμένεται να αυξηθεί και με άλλους επώνυμους και ανερχόμενους δημιουργούς. Θα πάρει μέρος επίσης η αντιδήμαρχος παιδείας Θεσ/νικης Έλλη Χρυσίδου, καθώς και καθηγητές της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.


Η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης βοήθησε στο να εντοπιστούν οι 300 μαθητές από 25 δημοτικά σχολεία. Οι διευθυντές και οι δάσκαλοι των σχολείων συνέβαλαν στη (διακριτική) καταγραφή των παιδιών αυτών που είναι συνήθως παιδιά από νεόπτωχες οικογένειες (με άνεργο ή άνεργους γονείς), παιδιά χωρισμένων άνεργων γονέων, οικονομικών μεταναστών, παραμελημέα παιδιά ή παιδιά με προβλήματα υγείας.

Στόχος, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ομάδας, είναι η παροχή κολατσιού για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα, που θα εξαρτηθεί από την επιτυχία της έκθεσης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ