2015-02-26 10:16:54
Φωτογραφία για Οι νέοι αρχηγοί ΓΕΑ και ΓΕΣ που εξέλεξε το ΚΥΣΕΑ
Το ΚΥΣΕΑ συνεδρίασε χθες προκειμένου να επιλέξει νέα ηγεσία στα ανώτατα κλιμάκια. Όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση, προεδρεύοντος του πρωθυπουργού, νέος αρχηγός ΓΕΣ είναι ο αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και αρχηγός ΓΕΑ ο αντιπτέρατχος Χρήστος Βαΐτσης.

Ποιος είναι ο νέος αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης

Γεννήθηκε το 1958 και σπούδασε στη σχολή Ευελπίδων, έχοντας παρακολουθήσει Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστού. Μετά την αποφοίτησή του παρακολούθησε Σχολείο Εφαρμογής Ιππικού - Τεθωρακισμένων και Διακλαδική Σχολή Άμυνας στη Γαλλία.

Ο αντιστράτηγος υπήρξε μέχρι σήμερα Διοικητής 1ης Στρατιάς από τις 20 Φεβρουαρίου 2014, ενώ προηγουμένως είχε διατελέσει Γενικός Επιθεωρητής Στρατού. Το 2011 είχε αναλάβει Α' Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Ποιος είναι ο νέος αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης;

Ο αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης ήταν μέχρι σήμερα Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας, υπεύθυνος για την Αεράμυνα της χώρας που ασκεί έλεγχο και διαχείριση στον Εθνικό Εναέριο Χώρο. Γεννήθηκε στη Λάρισα και αποφοίτησε από τη Σχολή Ικάρων το 1976, με σπουδές στο τομέα της Άμυνας σε Ελλάδα, Καναδά, ΗΠΑ και Λονδίνο.


Πριν αναλάβει Διοικητής Σμήνους και στη συνέχεια Αεροπορικός Ακόλουθος της ελληνικής Πρεσβείας στη Γερμανία, είχε συμπληρώσει περισσότερες από 3600 ώρες πτήσεις. Έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων με το μετάλλιο της Στρατιωτικής Αξίας Α' Τάξεως, αλλά και με τον τίτλο του ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα και του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ