2015-02-26 12:59:10
Φωτογραφία για Έφυγαν 12 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες - Η απάντηση του Βαρουφάκη...
Αυτό που όλοι διέβλεπαν και υποσημείωναν μεγαλοφώνως καθώς συνέβαινε... έρχεται τώρα η ΕΚΤ να το επιβεβαιώσει. 

Υπό τον φόβο ενός Grexit, άρα και μιας κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος, οι καταθέτες αποχώρησαν σε σημαντικό βαθμό από τις ελληνικές τράπεζες.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μέσα στον Ιανουάριο «αποχώρησαν» από τους καταθετικούς λογαριασμούς των ελληνικών τραπεζών περί τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ, μειώνοντας έτσι τις καταθέσεις στο επίπεδο των 155,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αυτή η πτώση ενδέχεται να είναι και η μεγαλύτερη των τελευταίων 10 ετών, καθώς, σύμφωνα με πηγές από τη Φρανκφούρτη, πλησιάζει -εάν δεν ξεπερνάει- τα επίπεδα των εκροών του 2012. Οι αναλυτές σημειώνουν πως αυτό το φαινόμενο συνεχίστηκε και τον Φεβρουάριο, καθώς δεν έλειψαν οι μάχες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους.

Η απάντηση Βαρουφάκη


Τα νούμερα είναι σε γνώση της ελληνικής κυβέρνησης και ιδιαιτέρως του οικονομικού επιτελείου, που αντιτείνει πως ήδη υπάρχουν επιστροφές καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες μετά τη σύναψη συμφωνίας με την Ευρωζώνη. Ο Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στο Bloomberg TV, τόνισε πως περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ επέστρεψαν μόνο την περασμένη Τρίτη, δείγμα τού ότι οι καταθέτες είδαν με θετικό τρόπο την τετράμηνη συμφωνία. «Υπάρχει μια επιστροφή καταθέσεων. Δεν ξέρουμε από πού έρχονται, αλλά βλέποντας αυτή την αλλαγή δεν μπορείς παρά να ελπίζεις», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Να σημειωθεί πως από τις αρχές Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν «αποχωρήσει» περίπου 20 δισ. ευρώ από τις ελληνικές τράπεζες.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ