2015-02-26 13:24:22
Φωτογραφία για Τι συνέβη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Όλο και πιο κοντά οι πρόωρες εκλογές;
Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει τι συνέβη στη μαραθώνια συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως για το τι έγινε στην ψηφοφορία. Οι κυβερνητικές πηγές μιλάνε για περίπου δέκα βουλευτές που δεν υπερψήφισαν τη συμφωνία, ενώ διαρροές της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που έχει αρχίσει ήδη να διαμορφώνεται στο ΣΥΡΙΖΑ, μιλάνε για 25 διαφοροποιήσεις ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει εκείνη της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για ανάλογη κατάσταση και στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ, οι οποίοι μάλιστα αποφάσισαν να καταθέσουν άμεσα αίτημα για εξεταστική επιτροπή για το πώς φτάσαμε στα μνημόνια.

 Κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεν εξαγγείλει, αλλά δεν είναι στα άμεσα σχέδια του. Ενώ σε καμιά περίπτωση δεν θα επιθυμούσε για το επόμενο 4μηνο να ανοίξει αυτό το μέτωπο με συνέπεια να βάλει απέναντι του, όχι μόνο τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο και τον Παπανδρέου που λιγότερο ή περισσότερο είναι εύκολοι στόχοι, αλλά και τον Κώστα Καραμανλή με τον οποίο μετά και την επιλογή Παυλόπουλου για την προεδρία είναι σαφές ότι επιδιώκει στενότερη σχέση.


Επίσης με δεδομένο τα πολλαπλά προβλήματα από τα άδεια ταμεία, το τεράστιο χρηματοδοτικό κενό, τις άμεσες ανάγκες της χώρας και τις προεκλογικές εξαγγελίες… είναι πρακτικά αδύνατο να μπορέσει η κυβέρνηση να υλοποιήσει τη νέα συμφωνία που υπέγραψε και παράλληλα να διαπραγματεύεται την επόμενη.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι περικυκλωμένος εντός και εκτός χώρας πλέον και όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερες αναρτήσεις ακόμη και αν δεν το θέλει, θα υποχρεωθεί να πάει σε εκλογές. Ως εκ τούτου το θέμα είναι αν θα το κάνει τώρα που εξακολουθεί να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, οργανώνοντας ο ίδιος το παιχνίδι… και επιλέγοντας λόγω λίστας μια νέα κοινοβουλευτική ομάδα που θα μπορεί να ελέγχει καλύτερα, ζητώντας από το εκλογικό σώμα νέα εντολή σε ένα καινούργιο αφήγημα συμβατό με τις παρούσες συνθήκες ή θα συρθεί στις εκλογές έχοντας απολέσει μεγάλο μέρος της εμπιστοσύνης του κόμματος του και ενδεχομένως των πολιτών! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ