2015-02-26 18:11:47
Φωτογραφία για Τσίπρας: Ξεκινάμε το ξήλωμα του καθεστώτος του Μνημονίου
Η κυβέρνηση θα δώσει καθημερινή μάχη τους επόμενους τέσσερις μήνες, ανέφερε ο... πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου έγινε εκτενής συζήτηση για τη νέα συμφωνία και τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι στόχοι της μάχης που θα δώσει η κυβέρνηση είναι:

- Να προχωρήσουμε γοργά στις σαρωτικές μεταρρυθμίσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς και την ανασυγκρότηση της δημόσιας διοίκησης

- να υλοποιήσουμε τη λαϊκή εντολή για άσκηση της διακυβέρνησης της χώρας, ξεκινώντας το ξήλωμα του καθεστώτος του μνημονίου και των εκπροσώπων του στον κρατικό μηχανισμό.

- να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε την πλατιά και πρωτοφανή λαϊκή ενότητα, υλοποιώντας το βασικό κορμό των δεσμεύσεών μας στα λαϊκά στρώματα

- να αξιοποιήσουμε τη γεωπολιτική δυναμική της χώρας στη διαπραγματευτική δύναμη της κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας πρότεινε να εκλεγεί νέος γραμματέας και νέα 11μελής Πολιτική Γραμματεία στην προσεχή συνεδρίαση της ΚΕ του κόμματος, πιθανότατα τη μεθεπόμενη εβδομάδα. Τα μέλη της ΠΓ αναμένεται να μειωθούν. Ο τελικός αριθμός θα αποφασιστεί από την Κεντρική Επιτροπή.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ