2015-02-27 05:24:06
Φωτογραφία για Λήστευαν σπίτια με τη βοήθεια οικιακών βοηθών
Εξαρθρώθηκε σπείρα γεωργιανών που διέπραττε κλοπές ή ληστείες σε σπίτια με τη... βοήθεια οικιακών βοηθών ή αποκλειστικών νοσοκόμων, οι οποίες ήταν της ίδιας εθνικότητας.

Για την υπόθεση, η αστυνομία έχει συλλάβει έντεκα άτομα, εκ των οποίων επτά άνδρες και τέσσερις γυναίκες.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε, ότι στην ομάδα είχαν ενταχθεί εργαζόμενες ως οικιακές βοηθοί ή αποκλειστικές νοσοκόμες, επίσης Γεωργιανής καταγωγής, οι οποίες εκμαίευαν ουσιώδεις πληροφορίες από τους παθόντες, κυρίως μεγάλης ηλικίας, τις οποίες στη συνέχεια παρείχαν στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας για να διευκολύνουν τη δράση τους.

Μέλη της ομάδας κινούνταν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούσαν ή σύχναζαν ομοεθνείς τους, αναζητούσαν γυναίκες ομοεθνείς, που εργάζονται ως οικιακοί βοηθοί σε κατοικίες ηλικιωμένων, ως αποκλειστικές νοσοκόμες, είτε κατ' οίκον, είτε κατά τη νοσηλεία στα νοσοκομεία, προσέγγιζαν τις γυναίκες αυτές, τις στρατολογούσαν σαν μέλη της οργάνωσής τους και από εκείνες φρόντιζαν να αποκομίζουν πληροφορίες για τις κινήσεις των ιδιοκτητών, την οικονομική τους επιφάνεια και τα τυχόν μέτρα ασφαλείας των κατοικιών τους.


Από τη μέχρι στιγμής έρευνα και προανάκριση, προέκυψε, ότι είχαν διαπράξει τουλάχιστον δύο ληστείες, με χρήση στη μία περίπτωση, υπνωτικών φαρμάκων, χαπιών ή σκευασμάτων, η οποία τελέσθηκε στις 19.01.2015, σε 74χρονη στην Αγία Παρασκευή, από το διαμέρισμα της οποίας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.600 ευρώ.

Επίσης, με τη χρήση σωματικής βίας και την απειλή μαχαιριού, δένοντας ηλικιωμένη 83χρονη στην κατοικία της στο Μαρούσι, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Συνολικά έχουν εξιχνιαστεί 9 περιπτώσεις κλοπών με αυτόν τον τρόπο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ