2015-02-27 15:12:05
Φωτογραφία για Στη Ρώμη χωρίς πρόσθετες χρεώσεις...
Αγαπητό tromaktiko,

αν και οι εκπλήξεις που μας επιφυλάσσει η καθημερινότητα στην Ελλάδα, είναι πολλές, και συχνά όχι ευχάριστες -ειδικά στο οικονομικό πεδίο, ευτυχώς δεν λείπουν και οι εξαιρέσεις!

Μπαίνοντας στο internet, για να αγοράσω δύο εισιτήρια με επιστροφή για τη Ρώμη και φθάνοντας στο στάδιο της πληρωμής με την πιστωτική μου κάρτα, δοκίμασα ως ταξιδιώτης μια από αυτές τις μικρές αλλά ευχάριστες εκπλήξεις.

Λόγω της δουλειάς μου χρειάζεται να ταξιδεύω σε μηνιαία βάση, καθώς η εργασία μου δεν μπορεί να περιοριστεί μόνο στην Ελλάδα αν θέλω να δω ανάπτυξη. Χρόνια τώρα έχω μάθει να υπολογίζω και το τελευταίο ευρώ για την αγορά των εισιτηρίων μου.

Πληρώνοντας, λοιπόν, με την πιστωτική μου διαπίστωσα ότι το τέλος χρέωσης της πιστωτικής, που ισχύει για τα εισιτήρια που εκδίδονται με τη χρήση κάρτας, ως δια μαγείας είχε σχεδόν εξαφανιστεί. Κοινώς, ενώ για δύο εισιτήρια θα πλήρωνα επιπλέον 12€, η πιστωτική μου κάρτα χρεώθηκε μόλις με 1,46 ευρώ.


Και επειδή δεν είμαστε όλοι γνώστες του εν λόγω θέματος, να σας πω ότι, βγάζοντας ένα αεροπορικό εισιτήριο μέσω internet, υπήρχε -μέχρι πρότινος- επιβάρυνση για την πληρωμή μέσω πιστωτικής. Το ποσό της πρόσθετης επιβάρυνσης είχε να κάνει με τον αριθμό των επιβατών και ήταν de facto το κόστος. Ενώ τώρα στηρίζεται στο σύνολο του κόστους αγοράς των εισιτηρίων.

Κοινώς γλίτωσα ούτε λίγο ούτε πολύ γύρω στα 10,5€, και για κάποιον που ταξιδεύει συχνά, τα 10 ευρώ δεν είναι διόλου αμελητέο ποσό.

Δεν ξέρω αν ισχύει για όλες τις αεροπορικές -και ελπίζω να ισχύει- εγώ πάντως ένα εσπρεσάκι στην υγεία της Aegean θα το πιω στη Ρώμη Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ