2015-02-28 13:51:29
Φωτογραφία για Πάτρα: Κατανυκτική η ατμόσφαιρα στους Α' Χαιρετισμούς σε Άγιο Ανδρέα και Ευαγγελίστρια
Iδιαίτερα κατανυκτική ήταν την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015 η ατμόσφαιρα κατά την ιερά ακολουθία των πρώτων Χαιρετισμών στην Υπεραγία Θεοτόκο στον Μητροπολιτικό ναό της Ευαγγελιστρίας στην οδό Μαιζώνος στην Πάτρα.

Στην ακολουθία χοροστάτησε και μίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος Στελλάτος, ο οποίος και διατελεί Βοηθός του Μητροπολίτου Πατρών. Ο κ. Χρύσανθος ανέλυσε στους πιστούς τον στίχο των χαιρετισμών «Άγγελος πρωτοστάτης, ουρανόθεν επέμφθη, ειπείν τη Θεοτόκῳ το Χαίρε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι προς βοήθεια και στήριξη και όσων εργάζονται, στο ναό της Ευαγγελίστριας τελέστηκε το βράδυ της Παρασκευής και δεύτερη ακολουθία των Α’ Χαιρετισμών που ξεκίνησε στις 21.00 προεξάρχοντος του προισταμένου του ναού, αρχιμανδρίτη Αμβρόσιου Γκουρβέλου. Η ατμόσφαιρα και στην δεύτερη αυτή ακολουθία ήταν ευλαβική και κατανυκτική ενώ ο φωτισμός προερχόταν κυρίως από τα κεριά.


Πολλοί ήσαν οι πιστοί που πέρασαν από το ναό όπως και τους άλλους ναούς της Πάτρας μέσα σε κλίμα κατάνυξης για να προσκυνήσουν την χάρη της Παναγίας μας.

Στον δε μεγαλοπρεπή ιερό ναό του Πολιούχου μας Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, στους Α’ Χαιρετισμούς παρέστησαν την Παρασκευή 27/2/2015 στις 19.00 το απόγευμα και συγχοροστάτησαν τόσο ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος όσο και ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας από το νομό Αρκαδίας, κ.κ. Αλέξανδρος, ο οποίος ευρέθη και στην Πάτρα όπως γράφει το anastasiosk. blogspot.com (απ’ όπου και οι φωτό) για λόγους πνευματικούς.

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, κήρυξε τον Θείο λόγο και αναφέρθηκε στο σημαίνον γεγονὸς της ενανθρωπήσεως του Κυρίου καθώς και στον ρόλο της Υπεραγίας Θεοτόκου στο σχέδιο της Θείας Οικονομίας.

*Να προσθέσουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, στον Β’ Κατανυκτικό εσπερινό που θα γίνει την Κυριακή 1η Μαρτίου 2015 στις 18.00 το απόγευμα στην Ευαγγελίστρια εκτός από τον Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο και τον Επίσκοπο Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθο, θα έρθει και συγχοροστατήσει και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ.κ. Ιερόθεος.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ