2015-02-28 16:05:06
Φωτογραφία για Πάτρα: Για ποιους χτυπάει η καμπάνα στην τοπική ΕΛ.ΑΣ
Η αντίστροφη μέτρηση για τις κρίσεις σε ότι αφορά την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας έχει αρχίσει, με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, να αποτελούν ένα από... τα σημεία αφοράς και ενδιαφέροντος, για πολλούς από του ανώτατους αξιωματικούς, οι οποίοι δεν θα έλεγαν όχι για την τοποθέτησή τους σε νευραλγικά πόστα στην περιοχή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, αυτό το οποίο την ίδια στιγμή κυριαρχεί σε επίπεδο σκέψης της πολιτικής ηγεσίας, είναι οι επιλογές των προσώπων στην Πάτρα, την Αχαΐα αλλά και τη Δυτική Ελλάδα, να παραπέμπουν σε ενίσχυση του δημοκρατικού φρονήματος, αλλά και την οικοδόμηση της αίσθησης στις τάξεις των πολιτών, πως κόβεται ο ομφάλιος λώρος με πολιτικό δυναμικό της περιοχής και ιδιώτες παράγοντες - που μέχρι πρότινος – έκαναν κουμάντο και καθόριζαν τις αποφάσεις και τις εξελίξεις.

Αφετηρία για τις όποιες αποφάσεις ληφθούν, είναι αφενός τα πρόσωπα που θα τοποθετηθούν να έχουν δημοκρατικό παρελθόν και αφετέρου να είναι άξια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, αποδεκτά τόσο από το κατώτερο προσωπικό, όσο και από τις τοπικές κοινωνίες.


Τα όσα διαδραματίζονται σε κεντρικό επίπεδο δημιουργούν μέχρι τώρα την αίσθηση, πως στην περιοχή θα υπάρξουν ανακατατάξεις σε επίπεδο προσώπων και θέσεων, καθώς «το μήνυμα θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο» και θα είναι τόσο πολιτικό, όσο και αξιοκρατικό.

Ανεξαρτήτως από το ποια θα είναι η τύχη των σημερινών διοικούντων την ΕΛ.ΑΣ. σε επίπεδο νομού και περιφέρειας, το μόνο σίγουρο είναι, πως θα γίνουν αλλαγές προσώπων.

Μάλιστα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, δεν αποκλείεται προς αποκατάσταση αδικιών να ανακάμψουν πρόσωπα τα οποία ‘καρατομήθηκαν’ και εξοστρακίσθηκαν σε άλλες περιοχές, προκειμένου να γίνουν πολιτικά και προσωπικά χατίρια.

Σε αυτή την περίπτωση, δεν αποκλείεται να επιστρέψει στην περιφέρεια ο Κ. Κυριακόπουλος αλλά ακόμα και ο Ν. Ιωαννίδης ( εάν μεταπειστεί και δεν εμμείνει στην απόφασή του για να παραιτηθεί από το σώμα).

Σε σημαντική θέση σε επίπεδο Αχαΐας αναμένεται να αξιοποιηθεί ο κ. Τσαουρδάς, για τον οποίο τόσο η φυσική όσο και η πολιτική ηγεσία έχει τις καλύτερες των εντυπώσεων αλλά και θετικότατες εισηγήσεις στα χέρια της, ενώ σε κεντρικό επίπεδο ακούγεται έντονα προς αξιοποίηση σε καίρια θέση του κ. Μαρτζάκλη, ο οποίος θεωρείται αξιωματικός με εμπειρία από την θητεία του στην ασφάλεια.

Για όσους από την σημερινή ηγεσία δεν ηχήσουν οι σειρήνες είτε της μετακίνησης , είτε της αποστρατείας , η πρόθεση που υπάρχει είναι, να τοποθετηθούν σε θέσεις διευθυντών, γεγονός που θα σημάνει έμμεσα την αποστολή μηνύματος προς πάσα κατεύθυνση, για τα τεκταινόμενα κατά το παρελθόν στην περιοχή, αλλά και άτυπης «υποβάθμισης» κάποιων, λόγω ταύτισης με συγκεκριμένες πολιτικές μεθόδους και κύκλους ,που επί μεγάλο διάστημα καθόριζαν τις εξελίξεις.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ