2015-03-01 05:54:06
Φωτογραφία για Δενδροχειρουργικές επεμβάσεις στους φοίνικες του Βόλου...
Τί δήλωσε η αντιδήμαρχος Πρασίνου Μίνα Καλογήρου Εντυπωσιακές επεμβάσεις δενδροχειρουργικής σε τρεις προσβεβλημένους φοίνικες, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος της εξάπλωσης του εντόμου Rynchophorus ferrugineus, πραγματοποίησε η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα επί της οδού Πλαστήρα (μεταξύ Δεληγιώργη και Τρικούπη) μπροστά από το ξενοδοχείο Παρκ. Επιπροσθέτως προβλέπεται κοπή και υγειονομική ταφή προσβεβλημένου φοίνικα επί της οδού Μαγνήτων με Καραϊσκάκη.

Όπως δήλωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος Πρασίνου, κ. Μίνα Καλογήρου, «η Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Βόλου παρακολουθεί συστηματικά τα φοινικοειδή που βρίσκονται στη γεωγραφική επικράτεια του Δήμου Βόλου και επεμβαίνει κατά περίπτωση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα».

Σύμφωνα με τα στελέχη - γεωπόνους της υπηρεσίας εφόσον η προσβολή είναι σε αρχικό στάδιο πραγματοποιείται μηχανική εξυγίανση - μικροχειρουργική των προσβεβλημένων φοινικοειδών και εφαρμόζεται η ανάλογη προληπτική και θεραπευτική αγωγή με εγκεκριμένα φυτοπροστατευτικά προϊόντα
. Σε περίπτωση προχωρημένης προσβολής, όπου το κορυφαίο μερίστωμα έχει καταστραφεί και παρατηρείται το χαρακτηριστικό «ομπρέλιασμα» των δέντρων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία όλα τα προσβεβλημένα φοινικόδεντρα κόβονται άμεσα από την βάση τους, τεμαχίζονται και μεταφέρονται σε συγκεκριμένους χώρους ταφής.

Όπως είναι γνωστό το κόκκινο σκαθάρι του φοίνικα (Rynchophorus ferrugineus) είναι από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους εχθρούς των φοινικοειδών παγκοσμίως. Στην Ελλάδα εμφανίστηκε λίγο μετά το 2000 και πιθανολογείται πως εμφανίστηκε από τις εισαγωγές φοινίκων για τα έργα των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας. Από τη στιγμή που εμφανίστηκε μέχρι και σήμερα έχει καταστρέψει χιλιάδες φοίνικες σε όλη την επικράτεια. Το έντομο θεωρείται οργανισμός σε καραντίνα και ως έντομο καραντίνας αντιμετωπίζεται σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα φυτοϋγειονομικά μέτρα και με την νομοθεσία.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ