2015-03-01 10:22:05
Φωτογραφία για Αλ.Τσίπρας:Δεν θα γίνει 3ο μνημόνιο τον Ιούνιο και όσοι το πιστεύουν θα διαψευστούν
Στην συνομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε βασικά θέματα για τη συμφωνία του Eurogroup... και μίλησε για τις επόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του αναφέρθηκε στα τέσσερα νομοσχέδια που πρόκειται να ψηφιστούν.

Τόνισε ότι "Δεν θα γίνει 3ο μνημόνιο τον Ιούνιο και όσοι το πιστεύουν θα διαψευστουν".

Επίσης αναφέρθηκε στην φοροδιαφυγή "Θα γίνουν σαρωτικές μεταρυθμίσεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής".

Επιβεβαιώσε ότι ανακλήθηκε η άδεια της ηλεκτρομηχανολογικής και αρχιτεκτονικής μελέτης της μονάδας εμπλουτισμού στις Σκουριές "Σκοπος μας έιναι να προασπίσουμε με αποτελεσματικό τρόπο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και του δημόσιου συμφέρονοτος" και πρόσθεσε "Οι εργαζόμενοι,το περιβάλλον και το δημόσιο όφελος είναι πάνω από όλα".

Τόνισε ότι από τη Δευτέρα αρχίζει ένας μαραθώνιος "Εχουμε μπροστά μας ένα δρόμο με ευθύνες".


"Θέλουμε ενα κόμμα συλλογικότητας που ψάχνει δρόμους επαφής με τον λαό" είπε και τόνισε "δεν είναι δέσμευση προς τη Ευρώπη αλλά προς τον ελληνικό λαό".

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως οι δανειστές "μας είχαν στήσει "παγίδα" με στόχο τη χρηματοπιστωτική ασφυξία", ωστόσο διευκρίνισε πως η κυβέρνηση δεν θα δραπετεύσει από τις δεσμεύσεις της. "Περάσαμε μια δύσκολη μάχη, σε έναν μακρύ και δύσκολο πόλεμο που συνεχίζετα" δήλωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: "Παρατηρούμε ένα κύμα συμπαράστασης που μόνο στην περίοδο της δικτατορίας είχαμε συναντήσει".

Μίλησε για ταρακούνημα πολλών στον έναν μήνα διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έπαψε να είναι παρίας που εκτελεί εντολές και απλά εφαρμόζει μνημόνια.

"Ο λαός αισθάνεται να κερδίζει τη χαμένη του αξιοπρέπεια. Η ανθρωπιστική κρίση μπήκε στο επίκεντρο των συζητήσεων. Κερδίσαμε συμμάχους σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο να απαλλαγούμε από τις αυτοτροφοδοτούμενες κρίσης. Είπαμε πολλά αλλεπάλληλα "όχι" , παρά τις συχνά αφόρητες πιέσεις», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας και επανέλαβε ότι «η τρόικα και τα μνημόνια αποτελούν παρελθόν".

Τέλος είπε ότι η κυβέρνηση "πρέπει να γίνει πιο μαζική, πιο αποτελεσματική ,πιο νεανική, πιο αντάρτης".

Παράλληλα κατά συνεδρίαση θα ανακοινωθεί η εκλογή νέου γραμματέα της ΚΕ και της Πολιτικής Γραμματείας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ