2015-03-01 13:04:07
Φωτογραφία για Διασταυρούμενα πυρά στον ΣΥΡΙΖΑ: Ποια στελέχη αντιδρούν στη συμφωνία
Με ψηφοφορία για τον κείμενο της πολιτικής απόφασης και στην συνέχεια εκλογή νέου Γραμματέα και Πολιτικής Γραμματείας τα μέλη της οποίας θα... μειωθούν, θα ολοκληρωθεί την Κυριακή η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω διασταυρούμενων πυρών για τη συμφωνία στο Eurogroup.

Παρά τις προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι, οι διαφοροποιήσεις είναι φανερές και κυρίως τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας εκφράζουν έντονες αντιδράσεις για το «e-mail Βαρουφάκη», τη δημιουργική ασάφεια αλλά και γενικότερα την παράταση του τρέχοντος προγράμματος.

Η χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα κρίθηκε από τα περισσότερα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ως ικανοποιητική καθώς κινήθηκε σε υψηλούς τόνους και σε καταγγελτικό ύφος για ξένες και εγχώριες δυνάμεις που θέλουν την ανατροπής της κυβέρνησης.

Σε κάθε περίπτωση οι διαφορετικές φωνές εντός του κόμματος προκαλούν έντονο προβληματισμό στην κυβέρνηση, παρ' ότι προς το παρόν επιδιώκεται η διατήρηση της πολυφωνίας χωρίς ακρότητες. Τα στελέχη που διαφωνούν, ωστόσο, είναι πολλά και θα συνεχίσουν να μιλάνε ή να γράφουν κατά της συμφωνίας.


Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, είπε χθες ότι «είναι θετικό ότι η Βουλη δεν θα κυρώσει στη Βουλή τη χρονική επέκταση μίας δανειακής σύμβασης, που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και έχει νεοαποικιακά χαρακτηριστικά. Η συμφωνία με τη λίστα των κατευθύνσεων που συνομολογήθηκε από την κυβέρνηση με τους θεσμούς, εμπεριέχει κρίσιμες ασάφειες, ενώ παρουσιάζει και προβλήματα».

Ο Ρούντι Ρινάλντι μέλος της απερχόμενης Πολιτικής Γραμματείας που θα είναι και στην επόμενη ανέφερε ότι "μας παγίδευσε η ευρωκρατία, πήγαμε απροετοίμαστοι με φόρα και τινάχτηκαν όλα στον αέρα κανένας εξωραϊσμός δεν αλλάζει τη κατάσταση: είναι τρόικα, είναι μνημόνιο υπάρχει επιτροπεία και επιτήρηση. Πρότεινε μάλιστα να πάει άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ τη συμφωνία στον λαό και να απεμπλακεί από αυτήν.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος ανέφερε "να πάψετε να λέτε ότι τελείωσε το μνημόνιο. Ο Σόιμπλε με το δίλημμα χρεωκοπία ή μνημόνιο θα το πάει μέχρι τέλος, πρέπει να περιμένουμε πιο σκληρή γραμμή γιατί σκέφτεται πως θα τρομοκρατήσει τον ευρωπαϊκό νότο και την άνοδο της αριστεράς".

Στελέχη όπως οι κ.κ. Αλέκος Καλύβης, Αντώνης Νταβανέλος ανέφεραν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προετοιμαστεί και να προετοιμάσει τον λαό για την μεγάλη σύγκρουση του Ιουνίου που μπορεί να περιλαμβάνει και προσφυγή στον λαό. «Τον Ιούνιο θα πρέπει να έχουμε τη δημόσια εντολή να επιτύχουμε την ανατροπή αυτού που αναγκαστήκαμε να αποδεχθούμε προχθές. Αλλιώς η προοπτική είναι η ανατροπή της κυβέρνησης», είπε ο κ. Νταβανέλος.

«Αυτό που είναι έξω από την κουλτούρα μας είναι η ανθρωποφαγία, οι επιδόσεις στα παραπολιτικά σχόλια, οι δήθεν διαρροές, οι κινήσεις εντυπωσιασμού κενές περιεχομένου. Ολα αυτά που η ιστορία έχει αποδείξει ότι έχουν κοντά ποδάρια», τόνισε ο Γ. Μηλιός.

Ο Γ. Δραγασάκης πάντως επανέλαβε ότι «στις διαπραγματεύσεις που κάναμε μας οδηγούσαν σε εκβιασμό. "Η υπογράφετε νέο μνημόνιο η χρεοκοπείτε"», και προσέθεσε ότι «η μεταβατική συμφωνία είναι προωθητικός συμβιβασμός. Κερδίσαμε χρόνο».

Ενώ ο Νίκος Παππάς τόνισε πως καλή είναι η κριτική αλλά αναντίστοιχη με το λαϊκό αίσθημα καθώς η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας συμφωνεί με την κυβέρνηση.

Επόμενος Γραμματέας θα είναι ο κ. Τάσος Κορωνάκης αφού στην πρόταση της ηγεσίας συμφωνούν και οι περισσότερες τάσεις.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ