2015-03-01 16:42:12
Φωτογραφία για Νέος «παίκτης» αγοράζει κανάλια σε όλη την Ελλάδα – Από τον Σεπτέμβριο και στην Πάτρα
Νέος παίκτης έκανε την εμφάνισή του στο Θεσσαλικό τηλεοπτικό τοπίο εξαγοράζοντας την πλειοψηφία των μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού TRT που είναι ο πρώτος που εξέπεμψε σήμα στην Θεσσαλική επικράτεια.Σύμφωνα με πληροφορίες ο βασικός μέτοχος και εκ των ιδρυτών του καναλιού, Βολιώτης στην καταγωγή, Άγγελος Αντωνίου, μεταβίβασε το σύνολο των μετοχών που κατείχε (ποσοστό 84%) σε άγνωστους, προς το παρόν, αγοραστές καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για εξωχώρια εταιρεία.Ο έλληνας εφοπλιστής που βρίσκεται πίσω από την εταιρεία, κατά την τελευταία διετία, επιδίδεται σε εξαγορές επαρχιακών καναλιών τα οποία θα συντονίζονται και θα εκπέμπουν, ως ένα ποσοστό, κοινό πρόγραμμα.

Εκπρόσωπος της εταιρείας φέρεται ένας άνδρας ο οποίος είχε κάνει επαφές και στην Πάτρα. Μάλιστα οι εδώ επαφές είχαν γίνει μέσω του τεχνικού τηλεόρασης Χρήστου Ορτέντζιο και του πολιτευτή της ΝΔ Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου. Ωστόσο προφανώς οι διαβουλεύσεις καθυστέρησαν. Αν και από τον Σεπτέμβριο οι υποτιθέμενοι συνεργάτες του σταθμού έλεγαν πως... μέχρι και στούντιο φτιάχνονται, μέχρι και πριν από μερικές ημέρες δεν είχαμε κάτι νεώτερο. Όλα δείχνουν όμως ότι η υλοποίηση του σχεδίου προχωρά αν και θα αργήσει κάποιους μήνες.


Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ίδιος εφοπλιστής είχε κάνει «κρούση» και στο LepantoTVόμως δεν απέδωσε κι έτσι κατέληξε στην αγορά του καναλιού Cosmosτης Αμαλιάδας το οποίο θα αλλάξει όνομα όταν λειτουργήσει υπό τη νέα Διεύθυνση. Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ο εφοπλιστής είχε προχωρήσει σε συνομιλίες με την ιδιοκτησία της ΔΕΛΤΑ τηλεόραση Θράκης. Ωστόσο η συνεργασία δεν επετεύχθη καθώς η ιδιοκτησία του καναλιού της Αλεξανδρούπολης ζητούσε πώληση της εταιρείας και του μεγάλου κτιρίου της αντί του ποσού 1,85 εκατομμυρίων ευρώ.

Έτσι ο εφοπλιστής προχώρησε στην αγορά του καναλιού Άλφα της Δράμας (έχει ίδια εμβέλεια με την ΔΕΛΤΑ). Η μη πώληση της ΔΕΛΤΑ τηλεόρασης είχε ως αποτέλεσμα την ρήξη μεταξύ των ιδιοκτητών της. Μάλιστα ο Διευθύνων Σύμβουλος Αντώνης Καμελίδης παραιτήθηκε, διατηρώντας όμως το ποσοστό του στην ιδιοκτησία (25%).

Έτσι ο κ. Καμελίδης ανέλαβε την οργάνωση του δικτύου των περιφερειακών καναλιών για λογαριασμό της εταιρείας του εφοπλιστή Ι.Κ. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο Αντώνης Καμελίδης ήταν από το 1994 οραματιστής ενός πανελλαδικού δικτύου περιφερειακών καναλιών. Εκείνη την εποχή, το κεντρικό δελτίο στο κανάλι του (ΔΕΛΤΑ) εκφωνούσε ο τότε στρατιώτης στην Αλεξανδρούπολη Κωνσταντίνος Φλαμής. Τότε όμως το εγχείρημα ήταν πολύ δύσκολο, αφού δεν υπήρχε η Digeaπου ουσιαστικά συνέβαλε στον να «απλωθεί» η εμβέλεια των καναλιών. Σήμερα π.χ. το κανάλι Cosmosτης Αμαλιάδας εκπέμπει... σε όλη την Πελοπόννησο! Πριν από 20 χρόνια όμως θα έπρεπε ο οραματιστής του συγκεκριμένου σχεδίου να συνεργαστεί με πολύ περισσότερα κανάλια για να αποκτήσει πανελλαδική εμβέλεια.

Διευθυντής Ειδήσεων στη νέα προσπάθεια θα είναι ο πρώην Διευθυντής Ειδήσεων του Antenna Γιάννης Παπουτσάνης, ενώ όλα δείχνουν πως το κοινό (κατά το μεγαλύτερο μέρος) πρόγραμμα των καναλιών θα εκπέμψει από τον Σεπτέμβριο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θα μεταδίδουν ένα κοινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων, κάποιες αγορασμένες σειρές και ταινίες, ενώ θα έχουν και τις τοπικές ενημερωτικές ζώνες.

Πηγή: newsit
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ