2015-03-02 19:04:08
Φωτογραφία για «ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ Η ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ»
Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και για το μέτρο του ιδιώνυμου που προσανατολίζεται να εισηγηθεί η Σούπερ Λίγκα στον Σταύρο Κοντονή, ενώ αναφέρθηκε και στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αναλυτικά όσα είπε στο "Αθλητικό Metropolis":

«Πρόκειται για ένα κατασταλτικό μέτρο που για μένα είναι ταυτόχρονα και ατελές. Για μένα πρέπει να δώσουμε βάση στην πρόληψη. Πρέπει να δημιουργηθεί ένα ειδικό σώμα στις τάξεις της ΕΛΑΣ, στα πρότυπα της δίωξης ναρκωτικών, εκβιαστών κλπ σε κάθε μέρος της χώρας με στόχο την διείσδυση στα ενδότερα των συνδέσμων οργανωμένων οπαδών και να διαχωρίσει τους πραγματικούς οπαδούς από τους υπόλοιπους. Το αγνό οπαδικό κίνημα δεν πρέπει να το πλήξουμε».

Για την διαφθορά και αν είναι αιτία της βίας: «Σαφώς και είναι, όμως, χρησιμοποιείται ως δικαιολογία από αυτούς που δεν είναι οπαδοί. Βλέποντας την διαφθορά ιδιοκτητών ή θεσμών, αυτοί που δεν πηγαίνουν στο γήπεδο για να δουν αγώνα, αλλά για φασαρίες απλά αποκτούν πάτημα για να κάνουν αυτά που κάνουν. Πρόκειται για μια συμπεριφορά αντικοινωνική. Ναι μεν υπάρχει διαφθορά στο ποδόσφαιρο, αλλά το να εκτοξεύσεις μια φωτοβολίδα προς τον Μαρινάκη ή όποιον άλλον δεν είναι τίποτα άλλο από απόπειρα ανθρωποκτονίας».


Για τον Γιάννη Ιωαννίδη: «Ο κ. Ιωαννίδης δεν κατήργησε μόνο το ιδιώνυμο, κατήργησε τα πάντα, κατήργησε το ίδιο το ποδόσφαιρο. Ήταν από τους πιο αποτυχημένους υφυπουργούς Αθλητισμού. Το μόνο που τον ένοιαξε ήταν η προσωπική του προβολή γιατί ήθελε να διεκδικήσει την θέση του δημάρχου ή του περιφερειάρχη στη Θεσσαλονίκη. Με την συμπεριφορά του ακύρωσε την προσωπικότητά του».

Για την εφαρμογή του ιδιωνύμου: «Πρέπει να προσέξουμε για να μην γίνουν αδικίες και οι παραδειγματικές τιμωρίες να αποδοθούν πάνω σε αυτούς που είναι αντικοινωνικά στοιχεία. Στο παρελθόν, όμως, υπήρξαν αρκετές φορές που κάποιοι που έχουν, προφανώς, λανθασμένη αντίληψη, μόνο και μόνο για να δείξουν στους ανωτέρους του ότι παράγουν έργο αντί να πιάσουν αυτούς που έπρεπε, προχωρούσαν σε συλλήψεις παιδιών που καταστράφηκαν από αυτήν την συμπεριφορά. Και από εκεί που ένα παιδάκι απλά έβριζε στο γήπεδο ή πέταγε μια πέτρα, κατέληξε εγκληματίας».
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ