2015-03-03 12:31:14
Φωτογραφία για Κύμα «τζαμπατζήδων» ενοικιαστών - Ποιοι νοικιάζουν σπίτια και δεν πληρώνουν
Έντονη ανησυχία επικρατεί στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ακινήτων καθώς αυξάνονται τα περιστατικά των «τζαμπατζήδων» ενοικιαστών, δηλαδή εκείνων που νοικιάζουν σπίτια και δεν πληρώνουν Εν τω μεταξύ, η ΠΟΜΙΔΑ βρίσκεται εν αναμονή της κατάθεσης του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστής κρίσης στο οποίο θα περιλαμβάνεται και το θέμα του περιορισμού των εξώσεων. Ωστόσο, τα μέλη της ομοσπονδίας τονίζουν πως θα πρέπει να ληφθούν και μέτρα για τη δυνατότητα αντιμετώπισης των ενοικιαστών που δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ, τα τελευταία χρόνια, της οικονομικής κρίσης, έχει δημιουργηθεί μια κατηγορία δήθεν ενοικιαστών, οι οποίοι εγκαθίστανται σε κατοικίες ιδιοκτητών κυρίως μεγάλης ηλικίας, επαρχιωτών ή αποδήμων, με το εξαρχής σχέδιο να μην πληρώσουν κανένα απολύτως μίσθωμα, λογαριασμό κοινοχρήστων ή κοινής ωφελείας, επωφελούμενοι από τη βραδύτητα είτε της αντίδρασης των ιδιοκτητών, είτε της απονομής της δικαιοσύνης.


Όπως αναφέρεται και στο ρεπορτάζ της «Καθημερινής», «η αντικοινωνική αυτή συμπεριφορά είναι δυστυχώς ποινικά ατιμώρητη, με αποτέλεσμα να είναι επαναλαμβανόμενη, με καταστροφικές συνέπειες σε βάρος των ανύποπτων θυμάτων-ιδιοκτητών», τονίζει η ΠΟΜΙΔΑ.

Ωστόσο, η ΠΟΜΙΔΑ, τονίζει πως αποτελεί άλλη κατηγορία ενοικιαστών εκείνοι που δεν μπορούν να πληρώσουν. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της αγοράς, το ποσοστό των ενοικιαστών που καθυστερεί την εξόφληση των ενοικίων τους διαμορφώνεται πλέον σε περίπου 70%. Από αυτούς, περίπου το 45% χρωστά ενοίκια τουλάχιστον 2-3 μηνών.

Ωστόσο η ΠΟΜΙΔΑ δεν αναφέρεται σε αυτές τις κατηγορίες ενοικιαστών, οι οποίοι αντικειμενικά αντιμετωπίζουν δυσκολίες, λόγω π.χ. ανεργίας ή απλήρωτης εργασίας. Άλλωστε, στην πλειονότητά τους, οι ιδιοκτήτες επιδεικνύουν κατανόηση σε αυτές τις περιπτώσεις, αποφεύγοντας την άσκηση περαιτέρω πιέσεων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ