2015-03-04 11:21:49
Φωτογραφία για Στεγνώνει ο ΕΟΠΥΥ από ρευστό! Τι θα γίνει με τις πληρωμές
Δήμητρα Ευθυμιάδου - Ηealth Report.gr

Σοβαρές δυσκολίες στην αποπληρωμή των οφειλών του προς τους ιδιώτες παρόχους αναμένεται να αντιμετωπίσει το επόμενο διάστημα ο ΕΟΠΥΥ.

Τα ταμεία του μεγαλύτερου οργανισμού Υγείας της χώρας με τα 10 εκατ. ασφαλισμένους, φαίνεται ότι αδειάζουν σιγά σιγά.

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα έχει επηρεάσει και το ρευστό που έφθανε στον ΕΟΠΥΥ, έναν οργανισμό που ούτως ή άλλως υποχρηματοδοτούνταν.

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι στα στελέχη του οργανισμού επικρατεί αναβρασμός το τελευταίο διάστημα δεδομένου ότι θα υπάρξουν σοβαρές δυσκολίες να δοθούν χρήματα σε ιδιώτες παρόχους όπως στους γιατρούς, στις κλινικές, στα διαγνωστικά κέντρα.

«Το πρόβλημα της χρηματοδότησης είναι σύνθετο ειδικά τώρα που η χώρα βρίσκεται σε αυτή τη φάση. Όλες οι λύσεις προσκρούουν στη στενή χρηματοδοτική ικανότητα της χώρας» έλεγε στο HealthReport.gr υψηλόβαθμο στέλεχος του ΕΟΠΥΥ που μετρά και ξαναμετρά τα χρήματα και αυτά δε βγαίνουν Άλλωστε σε αυτή τη φάση έχει μπλοκάρει και η λύση που ήθελε να υιοθετήσει η κυβέρνηση και δήλωσε και προεκλογικά: να εισρέουν κατ ευθείαν στα ταμεία του ΕΟΠΥΥ τα χρήματα από τον κλάδο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης της κοινωνικής ασφάλισης.


Μέχρι να αποφανθούν οι θεσμοί τι θα γίνει με τη δανειακή σύμβαση και την περιβόητη δόση, ο ΕΟΠΥΥ δεν αναμένεται να δει το χρώμα του χρήματος.

Και όλα αυτά τη στιγμή που ο οργανισμός χρωστά σε όλους τους ιδιώτες παρόχους.

Μόνο στους γιατρούς οφείλει κοντά στα 600 εκατ. ευρώ από το τέλος του 2011 μέχρι σήμερα μαζί με τα ληξιπρόθεσμα των Ταμείων που εντάχτηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

Ενδεικτικά επίσης, τα παλαιά και νέα του ληξιπρόθεσμα χρέη προς τις ιδιωτικές κλινικές αγγίζουν τα 200 εκατ. ευρώ.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ