2015-03-04 12:15:38
Φωτογραφία για ΙΚΑ: To απόλυτο χάος - Διαβάστε τι συνέβη σήμερα στην Ξάνθη!
Το απόλυτο... χάος επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο ΙΚΑ της Ξάνθης, με τους ασφαλισμένους να προσέρχονται κατά εκατοντάδες για τη θεώρηση των βιβλιαρίων τους και άλλες διοικητικές υπηρεσίες με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές, να επικρατεί εκνευρισμός αλλά και δυσφορία.

Οι ασφαλισμένοι, προσέρχονται στο τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ από τις 05.00 το πρωί ώστε να λάβουν σειρά προτεραιότητας, λαμβάνουν το πολυπόθητο χαρτάκι αναμονής και στη συνέχεια εισέρχονται κατά 30άδες στο αντίστοιχο Τμήμα για να θεωρήσουν τα βιβλιάρια τους ή να προχωρήσουν σε άλλες συναλλαγές με το Μητρώο.

Η αναμονή, όπως άλλωστε είναι συνηθισμένο, φέρνει δυσφορία και εκνευρισμό με τους ασφαλισμένους να διαμαρτύρονται ενώ δεν λείπουν και οι εντάσεις και οι λογομαχίες για τις θέσεις! Βέβαια, το πρόβλημα δεν παρατηρείται μόνο στην περιοχή της Ξάνθης αλλά στο σύνολο σχεδόν των παραρτημάτων του ΙΚΑ της χώρας, όπου επικρατεί αντίστοιχο χάος.

Από την πλευρά του το ΙΚΑ με ανακοίνωση του εξηγεί πως δεν είναι απαιτείται η προσέλευση των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα για τη θεώρηση, καθώς αυτή πλέον μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά. Ωστόσο στην πράξη αυτό φαίνεται πως δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, μιας και μια μεγάλη μερίδα των ασφαλισμένων είτε δεν έχει ενημερωθεί σωστά είτε δεν έχει την εξοικείωση για τη διεκπεραίωση της ηλεκτρονικής θεώρησης.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ