2015-03-06 12:32:11
Φωτογραφία για ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΕΔΡΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠ'ΤΟ... ΜΙΛΑΝΟ!
Δύσκολο αγώνα δίνει απόψε (21:45 Νοvasports2) ο Ολυμπιακός (7 νίκες - 1 ήττα) στο Μιλάνο κόντρα στην ερχόμενη από μεγάλη νίκη στη Ρωσία επί της Νίζνι, Αρμάνι (2 νίκες - 6 ήττες), στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του Euroleague Top 16. Ο Ολυμπιακός δεν έχει ν'αντιμετωπίσει μόνο τον Σαμάρντο Σάμουελς, τον Ντάνιελ Χάκετ, τον Λίνας Κλέιζα και την... παρέα τους, αλλά και τα δικά του αγωνιστικά προβλήματα.

Xωρίς τους Μπρέντ Πέτγουεϊ, Μιχάλη Τσαϊρέλη, Δημήτρη Κατσίβελη και Δημήτρη Αγραβάνη θα παραταχθεί στο "Μεντιολάνουμ Φόρουμ" απόψε ο Ολυμπιακός και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα κληθεί να καλύψει τα κενά στη θέση "4" με... αλχημείες, αφού ο Γιώργος Πρίντεζης όσο ψυχωμένος και σε καλή κατάσταση κι αν είναι, δε παύει να είναι... άνθρωπος.

Ο αγώνας σήμερα έχει πολύ μεγάλη σημασία στην προσπάθεια που κάνει ο Ολυμπιακός να κατακτήσει μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου για να έχει προβάδισμα έδρας στα Play Offs, αφού αν τελικά δεν τα καταφέρει πιθανότατα θα πέσει πάνω στη Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας, μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα. Ίσως είναι λίγο νωρίς ακόμη να μιλάμε για... διασταυρώσεις, αλλά η εμπειρία του TOP 16 λέει ότι τις τελευταίες αγωνιστικές οι ομάδες που έχουν μεγαλύτερο βαθμολογικό κίνητρο τα καταφέρνουν... καλύτερα.


Όλα αυτά μετά φυσικά τον αγώνα των... κουμπάρων της προηγούμενης αγωνιστικής και τη νίκη της Φενερμπαχτσέ μέσα στη Μόσχα επί της ΤΣΣΚΑ... Οι θεωρίες που έλεγαν εδώ και αρκετές εβδομάδες ότι στον Ολυμπιακό αρκούν μόνο νίκες εντός έδρας για το προβάδισμα έδρας πήγαν... περίπατο, και αν κάποιος δει προσεκτικά το πρόγραμμα θα διαπιστώσει εύκολα ότι ο Ολυμπιακός θέλει τουλάχιστον 2 νίκες στα 3 εκτός έδρας παιχνίδια (Αρμάνι - Λαμποράλ - ΤΣΣΚΑ Μ.) για να νιώθει απόλυτη ασφάλεια. Εννοείται ότι στο ΣΕΦ δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης στις αναμετρήσεις με Φενέρμπαχτσέ, Εφές και Νίζνι!

Με μία ήττα άλλωστε απόψε (κούφια η ώρα), θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία απόψε στην κορυφή με Ολυμπιακό, Φενερμπαχτσέ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας! 

Η Μιλάνο από τη μεριά της με το "διπλό" στη Ρωσία επί της Νίζνι και την ήττα ταυτόχρονα της Εφές μέσα στην πόλη από τη Λαμποράλ την περασμένη αγωνιστική, αλλά ακόμα ακόμα και από τη χθεσινή νίκη της ΤΣΣΚΑ επί της Λαμποράλ στην Βασκωνία, είδε τις ελπίδες της να ζωντανεύουν... κάπως και είναι δεδομένο ότι θα τα δώσει όλα απόψε κόντρα στον Ολυμπιακό. Θέμα λοιπόν... αδιαφορίας δεν τίθεται.

Να σημειώσουμε ότι σ'αυτό το γήπεδο πέρσι ο Ολυμπιακός δέχθηκε πολύ βαριά ήττα με... 30 πόντους, σε έναν αγώνα που δεν του βγήκε τίποτα.

Παίκτες... "δολοφόνους" (τύπου Γκάουντλοκ) δεν έχει η Αρμάνι, αλλά σίγουρα έχει πολλούς που μπορούν να σκοράρουν. Να σημειωθεί ότι ο πιο εύστοχος παίκτης της στα τρίποντα φέτος είναι ο... Νικολό Μέλι (40%), ενώ οι Αμερικανοί Ράγκλαντ και Μπρούκς είναι του ύψους ή του βάθους, με το ποσοστό τους στο τρίποντο να είναι κοντά στο 33%. 

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Χάκετ έχει... χάσει το σουτ του από την περιφέρεια (8% στα τρίποντα!!!) και τον Λίνας Κλέιζα να βάζει πόντους μόνο στα... εύκολα παιχνίδια, ο Ολυμπιακός με συγκέντρωση 40 λεπτών μπορεί να τα καταφέρει, έστω και λαβωμένος όπως είναι.

Ο Σαμάρντο Σάμουελς είναι ότι καλύτερο έχουν μέσα στη ρακέτα, αφού ο Σον Τζέιμς δεν είναι σε καλή κατάσταση και αν οι παίκτες του Σφαιρόπουλου τον σταματήσουν θα έχουν κάνει ένα μεγάλο βήμα προς τη νίκη και τα... επακόλουθά της.

Ας ελπίσουμε ότι τη χαλάρωση στην άμυνα που είδαμε τις τελευταίες αγωνιστικές δε θα την δούμε και απόψε, γιατί σε μία τέτοια περίπτωση για να φύγεις νικητής από το Μιλάνο θα πρέπει να πετύχεις περισσότερους από... 80 πόντους. Πράγμα που μόνο εύκολο δεν είναι...
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ