2015-03-06 20:00:23
Φωτογραφία για Telegraph: Η Αθήνα τρέχει πανικόβλητη να καλύψει τις υποχρεώσεις της
Η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε μέσο να πείσει τους πιστωτές της ότι δεν... πρόκειται η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει τον Μάρτιο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής «Telegraph».

Στο δημοσίευμα – υπό τον τίτλο «Athens gripped by private panic as Greece scrambles to make debt payments» - ο αρθρογράφος αναφέρεται τόσο στις δηλώσεις του προέδρου της ΤτΕ, Γ. Στουρνάρα, ότι δεν υπάρχει κίνδυνος η Ελλάδα να αθετήσει τις υποχρεώσεις της προς τους πιστωτές, όσο και στον γεγονός ότι η απόφαση της ΕΚΤ να αποκλείσει τα ελληνικά ομόλογα από το QE αποτελεί πλήγμα για την Αθήνα.

Παράλληλα σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε έκτακτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αλλά ο δεύτερος απέρριψε το αίτημα, κάτι πάντως το οποίο διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Σακελλαρίδης (η δήλωση του οποίου υπάρχει και στο άρθρο του βρετανικού εντύπου).

Αναφορά πραγματοποιείται και στο γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης – τον οποίοι η «Telegraph» χαρακτηρίζει ως «υπουργό-ροκ σταρ» - στο Eurogroup της Δευτέρας αναμένεται να παρουσιάσει μία σειρά συγκεκριμένων προτάσεων που θα αφορούν τις μεταρρυθμίσεις. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ