2015-03-08 01:28:05
Φωτογραφία για Δωρεάν κολατσιό και εμβολιασμοί σε παιδιά άπορων οικογενειών στον δήμο Παύλου Μελά
Δωρεάν κολατσιό σε 250 μαθητές που προέρχονται από οικογένειες οι οποίες αντιμετωπίζουν οξύτατα οικονομικά προβλήματα λόγω της κρίσης προσφέρει ο δήμος Παύλου Μελά.

Παράλληλα, επεκτείνει το δίκτυο κοινωνικής προστασίας για τους άπορους πολίτες της περιοχής, δίνοντας προτεραιότητα στον αναγκαίο εμβολιασμό δεκάδων παιδιών, οι γονείς των οποίων είναι ανασφάλιστοι.

Η διανομή του λεγόμενου δεκατιανού στους μαθητές που υποσιτίζονται, εξαιτίας των οξύτατων οικονομικών προβλημάτων των οικογενειών τους που τους στερούν ακόμη και τη δυνατότητα να αγοράσουν ένα κουλούρι ή κρουασάν στο σχολείο, γίνεται για πρώτη φορά από δήμο, ο οποίος έχει αποφασίσει να συνεχίσει και να διευρύνει τη δράση. Το κολατσιό των παιδιών παραδόθηκε στις οικογένειές τους, μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου, σε μεγάλες ποσότητες, οι οποίες αρκούν να καλύψουν τις ανάγκες έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Η δράση "Παιδί και σίτιση" γίνεται για πρώτη φορά και στο μέσον της σχολικής χρονιάς, οπότε κρίθηκε σκόπιμο να διατεθούν στο σύνολό τους οι ποσότητες που αναλογούν σε κάθε οικογένεια, προκειμένου ο προγραμματισμός να γίνει από τις ίδιες. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων της περιοχής και την ΜΚΟ "Άρσις". Συνολικά μοιράστηκαν 400 πακέτα, τα οποία περιελάμβαναν μαρμελάδες, μπισκότα, αλλαντικά, τυροκομικά και άλλα είδη, αναγκαία για το κολατσιό των παιδιών, ενώ τα έξοδα κάλυψε ο δήμος από ιδίους πόρους.

Παράλληλα, ο δήμος Παύλου Μελά, λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν στην περιοχή, προχώρησε και σε δωρεάν εμβολιασμούς παιδιών, οι γονείς των οποίων είναι ανασφάλιστοι. Το πρόγραμμα που είναι σε εξέλιξη υλοποιείται μέσω του κοινωνικού ιατρείου του δήμου, ενώ προς το παρόν εμβολιάστηκαν 30 παιδιά.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού έγινε σε συνεργασία με τη μη κυβερνητική οργάνωση "Αποστολή Άνθρωπος", η οποία προμήθευσε τα απαραίτητα εμβόλια στο προσωπικό του κοινωνικού ιατρείου. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«ΧΑΛΑΣΤΗΚΕ» Ο ΠΕΡΕΪΡΑ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«ΧΑΛΑΣΤΗΚΕ» Ο ΠΕΡΕΪΡΑ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ