2015-03-08 13:48:09
Φωτογραφία για Χωρίς τις γυναίκες η Ιταλία θα ήταν φτωχότερη, δηλώνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας
Τις γυναίκες της Ιταλίας και τον ρόλο που διαδραμάτισαν στην γειτονική χώρα εξυμνεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ιταλίας, Σέρτζο Ματαρέλα, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.

 «Χωρίς τις γυναίκες η Ιταλία θα ήταν φτωχότερη και πιο άδικη. Είστε η κύρια φιγούρα της αλληλεγγύης και η εικόνα της κοινωνικής συνοχής.

Θα πρέπει να το θυμόμαστε διαρκώς και να μην ξεχνάμε να τις ευχαριστούμε», δήλωσε ο 73χρονος Ματαρέλα που ανέλαβε την προεδρία της Δημοκρατίας στις αρχές του Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, τόνισε ότι τα επτά εκατομμύρια γυναικών επαγγελματιών, καθηγητριών, νοικοκυρών, εργαζομένων, ανέργων, μητέρων, γιαγιάδων και κοριτσιών, είναι γυναίκες που φροντίζουν για τα απαραίτητα.

«Πάνω σε εσάς πέφτει το βάρος της οικονομικής κρίσης», συμπλήρωσε ο Ματαρέλα και πρόσθεσε ότι η κοινωνία που δεν είναι καλά οργανωμένη εμπιστεύεται το σημαντικό έργο της παροχής φροντίδας των παιδιών, των ηλικιωμένων, όσων έχουν ανάγκη. «Το κάνετε σιωπηλά και πολλές φορές με κόπο», επισήμανε ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ