2015-03-08 14:13:50
Φωτογραφία για ΜΑΞΙΜΟΥ: Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩ
Στην συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera «ο Γ. Βαρουφάκης δεν παραπέμπει ποτέ σε κανένα "δημοψήφισμα για το ευρώ".Η λέξη "ευρώ" είναι προσθήκη του δημοσιογράφου γι’ αυτό και υπάρχει σε παρένθεση» αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου. Οι ίδιοι κύκλοι κάνουν λόγο για «προσπάθεια αποδόμησης του υπουργού Οικονομικών (...) είτε με ειρωνικά σχόλια, είτε με ψευδείς ή ανακριβείς ειδήσεις. Δηλώσεις που δεν έγιναν ποτέ ή με την προσθήκη "διευκρινίσεων" αλλάζουν τελείως το νόημα των απαντήσεων, όπως έγινε με τη συγκεκριμένη συνέντευξη». «Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Υπουργός Οικονομικών της χώρας είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης. Αν θέλουν κάποιον τύπου "Γκίκα Χαρδούβελη", που έλεγε "ναι" σε όλα, θα απογοητευθούν. Η ελληνική κυβέρνηση έχει τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού στο πλευρό της. Η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για ουσιαστική και πραγματική διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Αυτό, δηλαδή, που δεν έκανε ποτέ η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά» καταλήγουν.


ΠΑΣΟΚ: Καταστροφή μέσω δημοκρατικών διαδικασιών

Το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης στην Corriere della Sera σημειώνει ότι «Η κυβέρνηση με σημείωμα της διευκρινίζει μόνο ότι ο υπουργός της μίλησε γενικά για δημοψήφισμα και όχι για δημοψήφισμα περί ευρώ. Κατά τα λοιπά υιοθετεί και στηρίζει όσα είπε ο υπουργός της».

«Η κυβέρνηση ή δεν έχει συνείδηση των επιπτώσεων που προκαλεί κάθε ανεύθυνη, επιπόλαιη και αντιφατική δήλωση του Υπουργού Οικονομικών ή αποκαλύπτει την επόμενη φάση του ανύπαρκτου σχεδιασμού της καθώς μη έχοντας και μη ξέροντας τι να κάνει σκέπτεται να οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή μέσω δημοκρατικών διαδικασιών! Θα κάνουν λοιπόν εκλογές για να επιμείνουν στα ψέματα των προηγούμενων εκλογών ή για να πουν την επώδυνη αλήθεια; Προτείνοντας τι; Θα κάνουν δημοψήφισμα με ποιο ερώτημα; Και πώς θα ερμηνευθεί αυτό στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, από κράτη, θεσμούς και αγορές;» προσθέτει το ΠΑΣΟΚ.

«Το εθνικά επιβεβλημένο είναι ο κ. Τσίπρας να μαζέψει τον κ. Βαρουφάκη και να αρχίσει σοβαρή προετοιμασία για μια ουσιαστική - επιτέλους - διαπραγμάτευση με την ευρωζώνη και το ΔΝΤ. Δυστυχώς οι έως τώρα αντιδράσεις της κυβέρνησης δεν μας επιτρέπουν να περιμένουμε κάτι τέτοιο» καταλήγει η Χαριλάου Τρικούπη.

Αντ. Σαμαράς: Η κυβέρνηση παίζει με το Grexit

Η κυβέρνηση παίζει με το Grexit για να πετάξει τις ευθύνες από πάνω της και να τις φορτώσει στο λαό, τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς, στην εισηγητική του ομιλία στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, αναφερόμενος στην αποστροφή του Γιάννη Βαρουφάκη, σε συνέντευξή του στην ιταλική Corriere della Sera, περί πιθανότητας δημοψηφίσματος εάν οι Βρυξέλλες δεν δεχτούν τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αναγκαστεί να παραδεχθεί, με την υπογραφή του στη συμφωνία του Eurogroup στις 20 Φεβρουαρίου, ότι η χώρα επί της διακυβέρνησης Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ έκανε σοβαρές προόδους, μολονότι μέσα εντός της χώρας δεν το παραδέχεται.

«Ονόμασαν την τρόικα "θεσμούς", βαφτίζουν το κρέας ψάρι, το λένε ακόμη και οι δικοί τους, ο Μανώλης Γλέζος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος χαρακτήρισε «ανεκδιήγητο» τον υπουργό Οικονομικών.

«Πάλι καλά που δεν φώναξαν τον επιθεωρητή Κλουζό από το Ροζ Πάνθηρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στην πρόταση του κ. Βαρουφάκη απλοί πολίτες να μετατραπούν σε καλυμμένους ελεγκτές για τη φοροδιαφυγή.

«Πήγαιναν για λεφτά χωρίς μνημόνιο και γύρισαν με μνημόνιο χωρίς λεφτά», ανέφερε, χειροκροτούμενος από τα στελέχη της Ν.Δ. ο πρώην πρωθυπουργός. «Η χώρα βρίσκεται ήδη σε αχαρτογράφητα νερά και μόνη εγγύηση για την ευρωπαϊκή πορεία του τόπου είναι η Νέα Δημοκρατία, που κράτησε στις εκλογές», πρόσθεσε.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένοχος εξαπάτησης και δεν πρέπει να φύγει ως "θύμα ανατροπής", αλλά να πιει το πικρό ποτήρι των επιλογών του ώστε να ηττηθεί μια για πάντα ο λαϊκισμός», είπε ο Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας λάθος τόσο τη θεωρία περί «αριστερής παρένθεσης» όσο και εκείνη περί «ώριμου φρούτου».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ