2015-03-08 19:10:52
Φωτογραφία για Το νερό του Αποσελέμη σκέπασε την εκκλησία του Αγίου Θεοδώρου - Εικόνες που συγκινούν
Κάτω από το νερό βρίσκεται πλέον το μεγαλύτερο μέρος του Ιερού Ναού του Αγίου Θεοδώρου, στο Φράγμα Αποσελέμη Μια είδηση που προκαλεί συγκίνηση. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες οι τελευταίοι κάτοικοι του χωριού Σφεντύλι, το οποιο βυθίζεται στα νερά του Αποσελέμη, έσπευσαν να μεταφέρουν τα ιερά κειμήλια και τις εικόνες του ιερού ναού του Αγίου Θεοδώρου

Οι κάτοικοι βλέποντας τη στάθμη του νερου στο φραγμα μετα από τα απανωτα κύματα κακοκαιρίας να έχει ανέβει... επικίνδυνα, ξεκίνησαν τη μεταφορά των εκκλησιαστικών κειμηλίων του ναού.

Όπως έχει γράψει το CretePlus.gr η τεχνητή λίμνη στο Φράγμα Αποσελέμη, «καταπίνει» σιγά - σιγά το Σφεντύλι , το χωριό που μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα χαθεί … οριστικά!

Μέχρι προσφατα κάποιοι ηρωικοί κάτοικοι αρνούνταν να αποχωριστούν τις περιουσίες τους. Αρνούνταν να φύγουν, γνωρίζοντας πως το χωριό τους δεν έχει ελπίδα, καθώς η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και δεν υπαρχει "δρόμος... αποφυγής".

Όπως δεν υπαρχει πλέον και κυριολεκτικά, δρομος για να φύγουν από τα σπίτια τους, μιας και η βασική οδική αρτηρία, έχει χαθεί κάτω από το νερό.

Οι φωτογραφίες "μιλούν" από μονες τους
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ