2015-03-09 08:15:20
Φωτογραφία για Απάντηση της  ΕΣΠΕΘ σε δημοσιεύματα τύπου
Με αφορμή την συνημμένη επιστολή, η οποία είναι δημοσιευμένη στο διαδίκτυο και εάν είναι γνήσια φαίνεται να υποβλήθηκε στο Γραφείο σας την 23 Φεβ 2015, με κοινοποίηση στους κ.κ. Βουλευτές του Ν. Έβρου καθώς και στον κ. Δήμαρχο Σουφλίου, θα θέλαμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας, καθώς οι ισχυρισμοί του επιστολογράφου προσβάλουν την τιμή και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στη περιοχή, καθώς αναφέρεται σε αυτούς σαν να είναι είδος προς εκμετάλλευση, οι οποίοι άγονται και φέρονται σύμφωνα με τις κατά καιρούς επιθυμίες και συμφέροντα των τοπικών αρχών και κατοίκων.

Με την εν λόγω επιστολή ο συντάξας, όπως υπογράφει, γνωστοποιεί την ύπαρξη ενός θέματος που αφορά την Δημοτική Ενότητα Τυχερού, του Δήμου Σουφλίου το οποίο θεωρεί μάλιστα ζήτημα επιβίωσης για τους κατοίκους της περιοχής.  Το πρόβλημα έγκειται στην  δυνατότητα που δόθηκε, με δγή του ΓΕΣ πριν μερικά χρόνια, στα Στελέχη του ΣΞ να μπορούν διαμένουν σε απόσταση μέχρι 45 χλμ
. από την έδρα της Μονάδας – Υπηρεσίας που υπηρετούν, με αποτέλεσμα όπως ισχυρίζεται στην επιστολή του, το σύνολο των Στελεχών που υπηρετούν στη Φρουρά του Προβατώνα να επιλέγουν να διαμένουν στην Αλεξανδρούπολη και όχι στη περιοχή (Τυχερό, Προβατώνα). Με αυτό τον τρόπο υποστηρίζει ότι ερήμωσε η περιοχή και οι κάτοικοι έχουν οδηγηθεί σε οικονομικό μαρασμό μετά την άστοχη επένδυσή τους σε οικίες προς ενοικίαση σε Στρατιωτικούς, επένδυση  που όπως αναφέρει, έγινε με προτροπή των κυβερνώντων.

Οι Στρατιωτικοί που βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν ταχθεί στο καθήκον που τους επιβάλει την φύλαξη και υπεράσπιση των συνόρων της χώρας και θεωρούμε ότι δεν βρίσκονται εκεί για να μπορούν κάποιοι να κάνουν εύστοχες ή άστοχες επενδύσεις με σκοπό το κέρδος, εκμεταλλευόμενοι τις στοιχειώδεις ανάγκες των συναδέλφων και των οικογενειών τους, ζητώντας μάλιστα ακόμα και την τροποποίηση ισχυουσών διαταγών του ΓΕΣ, με γνώμονα το οικονομικό τους συμφέρον και μόνο.

Με την υπόψη δγη του ΓΕΣ, δόθηκε η δυνατότητα μετά από πάρα πολλά χρόνια... Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΠΗΓΗ: http://www.espeth.gr/index.php/2013-05-02-21-15-53/158-dimosieymata-typou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ