2015-03-09 20:07:25
Φωτογραφία για Πρωτοβουλίες Πάνου Καμμένου για την παρέλαση 25ης Μαρτίου και το Πάσχα
"Ξηλώνει" τα κάγκελα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας

Δύο πρωτοβουλίες του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, από τις οποίες η μία αφορά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα και η άλλη τον εορτασμό του Πάσχα τον επόμενο μήνα, ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα στους στρατιωτικούς συντάκτες ο Υπουργός Πάνος Καμμένος. Αμφότερες οι πρωτοβουλίες τυγχάνουν της εγκρίσεως του ίδιου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ενημερώθηκε σχετικώς από τον ΥΕΘΑ.

Πιο συγκεκριμένα:

- Δύο τάγματα Εθνοφυλάκων, ένα από τα Δωδεκάνησα και το άλλο από τον ¨Εβρο, πρόκειται να παρελάσουν μεταξύ των πεζοπόρων τμημάτων στην στρατιωτική παρέλαση των Αθηνών για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ενώ επίσης η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί, μετά από πολλά χρόνια τα τελευταία χρόνια, χωρίς κιγκλιδώματα και με τις εξέδρες να μην είναι υπερυψωμένες, όπως ζήτησε ο Π.Καμμένος από την αρμόδια (για την παρέλαση) Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.


Επίσης στην παρέλαση θα συμμετάσχουν κανονικώς πτητικά μέσα των ΕΔ, αφού όπως σημείωσε ο κ.Καμμένος, ζήτησε από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο να πληροφορηθεί ποιο το κόστος πτήσεως των πτητικών μέσων σε αυτές για να λάβει την απάντηση ότι οι πιλότοι και τα αεροσκάφη πετούν στις παρελάσεις στο πλαίσιο προγραμματισμένων εκπαιδευτικών πτήσεων, που έτσι και αλλιώς πρέπει να γίνουν. Γι’ αυτό, όπως δήλωσε ο υπουργός, αποφασίστηκε να πετάξουν κανονικώς. Επίσης, θα παρελάσουν και όσα μηχανοκίνητα μέσα και άρματα μάχης υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, καθώς δεν πρόκειται να έλθει από μονάδες της επαρχίας κανένα επιπλέον οπλικό σύστημα.

- Αναφορικώς με το θέμα του εορτασμού του Αγίου Πάσχα, αποφασίστηκε όπως «ανοίξει» το «Πάρκο Στρατού» στην Κατεχάκη για τους άνεργους, τους άστεγους, τους πολύτεκνους κ.λπ. και στρωθούν τραπέζια (με ανάλογη διάθεση αμνοεριφίων, κρασιού, στρατιωτικής μουσικής κλπ) για 5000 συνανθρώπους μας των προαναφερθεισών κατηγοριών, σε μία προσπάθεια να έλθουν ακόμα πιο κοντά οι Ένοπλες Δυνάμεις και ο λαός.

Ειλικρινώς αξιέπαινη προσπάθεια, αρκεί βεβαίως να προσέλθουν στην εκδήλωση οι πραγματικώς αναξιοπαθούντες συνάνθρωποί μας, ώστε μία τέτοια ημέρα να νοιώσουν ανθρώπινα σε μία δύσκολη περίοδο γι’ αυτούς, και όχι όσοι «εξ επαγγέλματος», θα λέγαμε, προστρέχουν σωρηδόν όπου «οσμίζονται» το δωρεάν, όπως πλειστάκις έχουμε δει στο παρελθόν!

Λ.Σ.Μ.

ΠΗΓΗ: http://www.parapolitika.gr/parapolitikablog/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B4%CE%B1/%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%B1-2
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ