2015-03-11 05:22:04
Φωτογραφία για 5elafabook: Το εναλλακτικό Facebook του Ισλαμικού Κράτους ξεκίνησε με προβλήματα
Ο αποκλεισμός των υποστηρικτών του Ισλαμικού Κράτους από τα... mainstream social media φαίνεται ότι έχει οδηγήσει στο λανσάρισμα του δικού τους, ‘caliphate book’, όπως αναφέρει το Reuters.

Το 5elafabook.com ήταν offline την Δευτέρα, μία ημέρα μετά το λανσάρισμα του, ενώ ο λογαριασμός στο Twitter σταμάτησε να λειτουργεί.

Δεν είναι σαφές το ποιοι δημιούργησαν τον λογαριασμό, ή πόσα μέλη διαθέτει. Μήνυμα που εμφανίστηκε σε αυτόν έλεγε ότι 'είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας ‘για να προστατέψει τις πληροφορίες και τις λεπτομέρειες των μελών του και την ασφάλεια τους’.

'Το 5elafabook.com είναι ένα ανεξάρτητο site και δεν υποστηρίζεται από το Ισλαμικό Κράτος. Επαναλαμβάνουμε ότι ο σκοπός λανσαρίσματος του site ήταν να διευκρινίσουμε σε όλο τον κόσμο ότι δεν κουβαλάμε μόνο όπλα και ζούμε σε σπηλιές, όπως φαντάζονται… προοδεύουμε στον κόσμο μας και θέλουμε η πρόοδος να γίνει Ισλαμική’, προσθέτει η ανακοίνωση που αναπαράγει το Reuters.

To Twitter και οι αρχές των ΗΠΑ ερευνούν τις απειλές που δέχθηκαν εργαζόμενοι της εταιρείας από τους υποστηρικτές της ομάδας online, δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα το κοινωνικό μέσο. Παράλληλα, τα Twitter και Facebook εργάζονται για να κλείσουν τους λογαριασμούς που διαδίδουν το μήνυμα του Ισλαμικού Κράτους.»! Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ