2015-03-11 10:15:45
Φωτογραφία για Πάτρα: «Πόλεμος» στην Παθολογική με μηνύσεις και σύλληψη
Μια ακόμα ιλαροτραγική περιπέτεια για το υγειονομικό μας σύστημα, που εκτυλίσσεται με θέατρο αυτή τη φορά την Ογκολογική Μονάδα του νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας», αποτελεί η μήνυση που υπέβαλε χθες το πρωί ο διοικητής του νοσοκομείου, Απόστολος Λέτσιος, σε βάρος του Παναγιώτη Γκινόπουλου, συντονιστή διευθυντή του Ογκολογικού Τμήματος του ίδιου νοσοκομείου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της "Πελοποννήσου" η μήνυση για «έκθεση ασθενών σε κίνδυνο» προκάλεσε αίσθηση στους ιατρικούς κύκλους, καθώς ο διοικητής στη μηνυτήρια αναφορά του ουσιαστικά υπαινίσσεται ότι ο κ. Γκινόπουλος, με τις πράξεις του και τη συμπεριφορά του, θέτει σε δοκιμασία τις ζωές ασθενών της κλινικής του.

Η ΜΗΝΥΣΗ

Η μήνυση υποβλήθηκε χθες το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Πάτρας και λόγω της φύσεως του αδικήματος κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του 5ου Αστυνομικού Τμήματος, οι οποίοι έσπευσαν στο νοσοκομείο. Οδήγησαν τον κ. Γκινόπουλο σε περιπολικό και στη συνέχεια στο Τμήμα και ακολούθως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών, όπου δόθηκαν εξηγήσεις. Στη συνέχεια ο κ. Γκινόπουλος επέστρεψε στα καθήκοντά του, ωστόσο θα ακολουθήσει δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, λόγω της σοβαρότητας των όσων αναφέρονται στη μήνυση.


ΑΝΑΦΟΡΕΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του νοσοκομείου υπέβαλε τη μήνυση μετά από αναφορές ασθενών και συγγενών τους, ότι ο κ. Γκινόπουλος δεν τους επέτρεψε για τυπικούς λόγους να υποβληθούν σε χημειοθεραπεία. Ειδικότερα, για την εισαγωγή του ασθενή στην κλινική απαιτείται η υπογραφή του κ. Γκινόπουλου, που ο ίδιος όμως φέρεται οτι αρνήθηκε να τη δώσει. Ετσι οι ασθενείς έφυγαν από το νοσοκομείο εξοργισμένοι.

ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Σύμφωνα με τη μήνυση, όλοι οι ασθενείς παρακολουθούνται από την γιατρό της κλινικής Αθηνά Χριστοπούλου. Στην αναφορά τους προς τη διοίκηση οι ασθενείς ανέφεραν ότι η υποβολή τους σε χημειοθεραπεία πρέπει να γίνεται συγκεκριμένη ημέρα και δεν επιδέχεται αναβολή.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ «Π» Ο Π. ΓΚΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Το τηλεφώνημα της «Π» εντόπισε τον Παναγιώτη Γκινόπουλο σε κατάσταση οργής, απογοήτευσης, εξάντλησης και ψυχικής κόπωσης. Οπως ο ίδιος μας ανέφερε, το γεγονός της σύλληψής του στον χώρο που επί σειρά ετών προσφέρει τις υπηρεσίες του τον εξουθένωσε ψυχολογικά.

Κληθείς να απαντήσει στους ισχυρισμούς του μηνυτή, ο κ. Γκινόπουλος ανέφερε κατ' αρχάς ότι «αυτός που θα αποφασίσει είναι η Δικαιοσύνη. Εγώ πιστεύω στη Δικαιοσύνη και βασίζομαι σε αυτή, γι' αυτήν την υπόθεση».

Στο ερώτημα εάν αρνήθηκε τη θεραπεία στους ασθενείς της κ. Χριστοπούλου, που είναι και η βασική κατηγορία, απάντησε:

«Οι ασθενείς του νοσοκομείου δεν ούτε είναι της κ. Χριστοπούλου ούτε δικοί μου. Στο νοσοκομείο δεν λειτουργούμε το ιδιωτικό μας ιατρείο. Οι ασθενείς είναι ασθενείς του νοσοκομείου. Από 'κει και πέρα εγώ θα έθετα σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων αυτών, εάν τους χορηγούσα θεραπεία» προσθέτει κι εξηγεί:

«Δεν μπορούσα να χορηγήσω θεραπεία σε ασθενή που δεν γνωρίζω. Από τη στιγμή που δεν έχω γνώση της κατάστασης των ασθενών, διότι η κ. Χριστοπούλου λειτουργεί αυτόνομα, ποτέ δεν με ενημερώνει, πώς εγώ θα τους αντιμετωπίσω; Λειτουργεί σαν να είναι στο ιδιωτικό της ιατρείο. Το εγκληματικό θα ήταν να χορηγήσω θεραπεία χωρίς να ξέρω τον ασθενή. Γι' αυτή τη συμπεριφορά της κ. Χριστοπούλου, η οποία δεν είναι ογκολόγος, διότι έχει προσληφθεί στο νοσοκομείο ως παθολόγος και ως τέτοια έχει εξελιχθεί, έχω ενημερώσει τη διοίκηση κι έχω καταθέσει και μηνύσεις. Από 'κει και πέρα την ευθύνη έχει η διοίκηση. Ούτε η προηγούμενη ούτε η τωρινή θέλησαν να αντιμετωπίσουν το θέμα».

Η ΑΘΗΝΑ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η «Π» επικοινώνησε με την κ. Χριστοπούλου, η οποία απουσιάζει στο εξωτερικό. Ως εκ τούτου, όπως είπε, δεν γνώριζε τις λεπτομέρειες του θέματος για τα όσα συνέβησαν κι έτσι δεν θέλησε να τοποθετηθεί.

Ωστόσο, ανέφερε ότι στο παρελθόν ο κ. Γκινόπουλος έχει υιοθετήσει τακτικές οι οποίες δεν συνάδουν με τον ρόλο που θα έπρεπε να έχει στη Μονάδα.

Αναποτελεσματικές ήταν οι προσπάθειες επικοινωνίας μας, μέχρι αργά το βράδυ, με τον διοικητή του νοσοκομείου Απόστολο Λέτσιο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΑΡΙΝΑ ΡΙΖΟΓΙΑΝΝΗ

Πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ