2015-03-11 11:28:05
Φωτογραφία για ΝΤΡΑΓΚΙ: ΤΟ QE ΑΣΠΙΔΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΑΠΟ ΜΕΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Στον «αποστειρωτικό» χαρακτήρα του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) έναντι ενδεχόμενης «μόλυνσης» που θα μπορούσε να προκαλέσει επιδείνωση της ελληνικής κρίσης αναφέρθηκε σήμερα Τετάρτη από τη Φρανκφούρτη ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. 

Από το βήμα συνεδρίου ο Ντράγκι δήλωσε πως η  αγορά κρατικών και άλλων ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ίσως προστατεύει της χώρες της Ευρωζώνης από μια μετάσταση από τις εξελίξεις στην Ελλάδα. «Είδαμε μια περαιτέρω πτώση στις αποδόσεις των ομολόγων της Πορτογαλίας και άλλων πρώην προβληματικών χωρών παρά την ανανεωμένη κρίση στην Ελλάδα. Αυτό υποδηλώνει πως το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων μπορεί να θωρακίσει τις χώρες της ευρωζώνης από την μόλυνση, κάτι που μας βοηθά επίσης να επιτύχουμε τους στόχους νομισματικής πολιτικής σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ», δήλωσε ο Ντράγκι.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ, αναφέρθηκε εμμέσως και στις ενστάσεις της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας για το QE, παραδεχόμενος πως υπάρχουν κίνδυνοι που απορρέουν από το πρόγραμμα αγοράς τίτλων της ΕΚΤ. «Γνωρίζουμε πως τα μέτρα μας μπορεί να περιλαμβάνουν κάποια ρίσκα χρηματοοικονομικής σταθερότητας, όμως προς το παρόν αυτά τα ρίσκα είναι περιορισμένα», είπε χαρακτηριστικά.

Μετά τις δηλώσεις του Μάριο Ντράγκι η ισοτιμία ευρώ δολαρίου υποχώρησε περαιτέρω στο 1,0646 δολάριο.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ