2015-03-11 12:38:38
Φωτογραφία για Γιατί ξέσπασε σάλος στις ΗΠΑ με το mail που χρησιμοποιούσε η Χίλαρι Κλίντον;
Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ με την αποκάλυψη πως η Χίλαρι Κλίντον χρησιμοποιούσε τον προσωπικό της λογαριασμό mail, αντί για τον κυβερνητικό, για να ανταλλάσσει μηνύματα όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, κατά την πρώτη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Νέα Υόρκη, η Χίλαρι Κλίντον προσπάθησε να δικαιολογήσει την απόφασή της να χρησιμοποιεί την προσωπική της διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για την κυβερνητική της αλληλογραφία.

«Επέλεξα την ευκολία να χρησιμοποιώ τον προσωπικό λογαριασμό email μου διότι σκέφτηκα ότι θα ήταν ευκολότερο να μεταφέρω μόνο μία συσκευή για τη δουλειά μου και για το προσωπικό μου e-mail αντί για δύο» είπε η Κλίντον.

Στις ερωτήσεις που της απηύθυναν οι δημοσιογράφοι σχετικά με το εάν το σύστημα εγκρίθηκε από το State Department, απέφευγε να απαντήσει ρητώς και επέμεινε ότι δεν είχε κάνει κάτι παράνομο.


«Οι νόμοι και οι κανονισμοί που ίσχυαν όταν ήμουν γραμματέας του κράτους μου επέτρεψαν να χρησιμοποιούν το email μου για το έργο. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο», τόνισε.

Απαντώντας στους επικριτές που λένε ότι εκείνη αποφάσισε σχετικά με το ποια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διατηρήθηκαν και ποια όχι, απάντησε πως η «συντριπτική πλειοψηφία» των email της πήγε στο State Department. Παράλληλα, υπογράμμισε πως όταν της ζητήθηκαν αντίγραφα του mail, παρέδωσε αμέσως 55.000 σελίδες. Τα αρχεία που παρέδωσε λέγεται πως δεν περιλαμβάνουν προσωπικά μηνύματα που αφορούν τον γάμο της κόρης της Τσέλσι, την κηδεία της μητέρας της αλλά και τη γυμναστική της.

«Κανείς δεν θέλει τα προσωπικά του μηνύματα να δημοσιοποιούνται, και νομίζω ότι οι περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν ότι υπάρχει και ο σεβασμός της ιδιωτικής ζωής», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στην ανακοίνωση του υπουργείου πως θα αναρτήσει τα μηνύματά της σε ιστιότοπο, απάντησε πως «χαίρεται πολύ». Η δημοσιοποίηση των μηνυμάτων αυτών θα γίνει με βάση τη διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο για την ελευθερία της πληροφορίας (FOIA), όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι για την εξέταση όλων των μηνυμάτων θα χρειαστούν πολλοί μήνες.

Το σκάνδαλο έχει ξεσπάσει την ώρα που οι φήμες θέλουν την Κλίντον να είναι υποψήφια για τις προεδρικές εκλογές του 2016. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ