2015-03-12 08:20:13
Φωτογραφία για To Facebook αφαιρεί το emoticon παχύς από την λίστα συναισθημάτων
Ανταποκρινόμενο σε μια online ψηφοφορία, η οποία κατάφερε να συγκεντρώσει 16.000 ψήφους, το Facebook με ανακοίνωσή του, αφαίρεσε από την λίστα των συναισθημάτων που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε χρήστης ως status update για να δείξει πως νιώθει, το emoticon που αναπαριστά το "νιώθω παχύς".

To Facebook αφαιρεί το emoticon παχύς από την λίστα συναισθημάτων H ομάδα "Endangered Bodies" που ανάρτησε την καμπάνια, η οποία φιλοξενήθηε στο γνωστό σάιτ change.org υποστήριζε ότι το "πάχος δεν είναι συναίσθημα" και ότι το εν λόγω emoticon προάγει την αρνητική προκατάληψη απέναντι σε συγκεκριμένους σωματότυπους.

To Facebook αποδεικνύοντας ότι διαθέτει γρήγορα αντανακλαστικά, μόλις αντελήφθη ότι η καμπάνια συγκεντρώνει έναν μεγάλο αριθμό υποστηρικτών, οι οποίοι ξεέρασαν τους 16.000 χρήστες, εξέδωσε μια ολιγόλογη ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι έλαβε το μήνυμα, κι ότι θα αφαιρέσει το εν λόγω emoticon. Πράγμα το οποίο και έπραξε, ένα 24 ωρο μετά, αναγνωρίζοντας ότι το εν λόγω emoticon μπορεί να έχει αρνητική επίδραση σε όσους πάσχουν από διατροφικές διαταραχές.
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ