2015-03-12 10:30:10
Φωτογραφία για Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»
Οι ποδοσφαιριστές της Κ-13 και Κ-14 της Ακαδημίας επισκέφτηκαντο ειδικό λεωφορείο έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και ενημερώθηκαν για την βία στο σπίτι και στο σχολείο.

Το ειδικό εργαστήριο ενημέρωσης, «Οδυσσέας», που έχει σταθμεύσει έξω από το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά επισκέφτηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης τα μέλη των ομάδων Κ-13, Κ-14 της Ακαδημίας του Ολυμπιακού με σκοπό να μάθουν από τους επιστήμονες που συνεργάζονται με το «Χαμόγελο του Παιδιού» για θέματα που αφορούν την βία σε παιδιά, τον Σχολικό Εκφοβισμό και τους τρόπους αντιμετώπισης.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού μαζί με τους προπονητές τους, Νίκο Τοπολιάτη, Φώτη Παπαπαναγή και Γιάννη Σχοιναράκη άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον τον ψυχολόγο κ. Στέφανο Αλεβίζο να περιγράφει αυτά που βιώνει ένα παιδί στο σπίτι και στο σχολείο όταν οι γονείς του έχουν προβλήματα συμπεριφοράς. Ο κ. Αλεβίζος με την βοήθεια των παιδιών της Ακαδημίας ξετύλιξε το κουβάρι της ιστορίας του «ήρωα» ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα με τον αλκοολικό πατέρα του
. Τα προβλήματα έγιναν βίωμα για τον «ήρωα» και τα μετέφερε στο σχολείο αλλά και στα παιχνίδια του με αποτέλεσμα ν’ αναγκαστεί να φύγει από το σπίτι του! Εκεί όπως εξήγησε ο κ. Αλεβίζος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Ολυμπιακό που είναι πάντα «δίπλα» στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ξεκινάει η δράση από τους ειδικούς του εθελοντικού οργανισμού.

Το παρών στην ενημέρωση έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας από το «Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Χρήστος Καμμιλάτος ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της, τόνισε: «Ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό για την κίνηση του να μας επισκεφτεί. Ελπίζω τα παιδιά της Ακαδημίας να έμαθαν πολλά χρήσιμα πράγματα από αυτή την ενημέρωση. Ευχαριστούμε τον Δήμο Πειραιά για την συνεργασία που έχουμε και η οποία είναι άριστη. Είναι δύσκολο το έργο μας και θέλουμε την βοήθεια όλων». Ο Ολυμπιακός στηρίζει στην πράξη πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο την επιμόρφωση όλων των παιδιών και θα είναι πάντα «δίπλα» στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Το ειδικό εργαστήριο «Οδυσσέας» που έχει ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων σε θέματα που αφορούν τον Σχολικό Εκφοβισμό , φεύγει την Πέμπτη, μετά από μια εβδομάδα, από τον Πειραιά με προορισμό την Αλεξανδρούπολη!
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ