2015-03-12 11:37:33
Φωτογραφία για ΜΑΡΔΑΣ: Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ
Η εκτέλεση του προϋπολογισμού δεν βρίσκεται «πολύ πίσω από τους στόχους», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας. Ο κ. Μάρδας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως παρά τη μείωση εσόδων που καταγράφηκε τον Ιανουάριο, τα έσοδα του Φεβρουαρίου ήταν «πολύ καλύτερα» χάρη στην καταβολή του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ.

Διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να συναντηθεί με τα τεχνικά κλιμάκια, αλλά οι επαφές θα γίνουν σε επίπεδο γενικών διευθυντών.

Ερωτηθείς για τυχόν μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για την είσπραξη ή την εξοικονόμηση πόρων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε πως οι όποιες περικοπές δεν θα πλήξουν την ελληνική κοινωνία, αλλά θα έχουν ως στόχο την περιστολή της σπατάλης. Παράλληλα, ο κ. Μάρδας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αναζήτησης κεφαλαίων μέσω έκδοσης ομολόγων, αποσαφηνίζοντας, όμως, πως ακόμα δεν έχουν γίνει σχετικές μελέτες ή εκτιμήσεις.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δανειστές επιμένουν πρώτα να δουν πόσο είναι το δημοσιονομικό κενό, δηλαδή η ''τρύπα'' στον φετινό προϋπολογισμό, αλλά και η υστέρηση των εσόδων, ώστε να αποφασίσουν τα μέτρα που θα ληφθούν για την άμεση κάλυψή του. Για τον λόγο αυτόν, τεχνικά κλιμάκια αναμένονται σήμερα στην Αθήνα ώστε να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και πλήρη εικόνα για την κατάσταση της οικονομίας, με την ελληνική πλευρά πάντως να αποκλείει επισκέψεις σε υπουργεία. Στο πλαίσιο της συζήτησης στη βάση της επιστολής Βαρουφάκη, οι δανειστές ζητούν να προχωρήσουν μέτρα για:

Αλλαγές στον ΦΠΑ, με κατάργηση εξαιρέσεων και εκπτώσεωνΑλλαγές στη φορολογία εισοδήματοςΚατάργηση φοροαπαλλαγώνΠάταξη της φοροδιαφυγής μέσω των καλωδιωμένων φορο-ράμπο, αλλά και της λοταρίας για τις αποδείξειςΕνοποιήσεις ασφαλιστικών ταμείωνΠεριορισμό των πρόωρων συνταξιοδοτήσεωνΘέσπιση νέου μισθολογίου στο ΔημόσιοΤις ρυθμίσεις για τις 100 δόσεις και τα κόκκινα δάνειαΤην επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού, αλλά καιΤην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ