2015-03-13 15:44:11
Φωτογραφία για «ΝΙΩΘΩ ΣΑΝ ΝΑ ΕΧΩ ΜΑΘΕΙ ΑΠ' ΕΞΩ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ!»
Ενάμιση χρόνο συμπαίκτης με τον Ζήση, ο “μπόμπερ” της Φενέρμπαχτσέ,Άντριου Γκάουντελοκ, μοιράζεται με το "gazzetta.gr" τις πολλές ιστορίες που έχει ακούσει για τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Tι λέει για τους ερυθρόλευκους και τον Ομπράντοβιτς.

Αναλυτικά Παιδί της Πολιτείας της Τζόρτζια, γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό (Στόοουν Μάουντεν), περίπου 25 χιλιόμετρα ανατολικά της Ατλάντα και παρ’ ότι έκανε τεράστια κολεγιακή καριέρα (2007-2011) στο πανεπιστήμιο του Τσάρλεστον (μ.ο. 18,4π., 3,3ρ. & 3,0ασ.) και στην τελευταία του χρονιά, αναδείχτηκε 4ος σκόρερ (μ.ο. 23,7π.) σε ολόκληρο το NCAA, στο ΝΒΑ δεν μπόρεσε να στεριώσει ποτέ! Επελέγη στο νο46 του ντραφτ από τους Λος Άντζελες Λέϊκερς, με τη φανέλα των οποίων έπαιξε 43 παιχνίδια ως “rookie” (μ.ο. 4,2π.) και σε άλλα 4 ως “δευτεροετής” (μ.ο. 9,0π. & 1,2κλ.). Αφού περιπλανήθηκε άσκοπα στο NBDL για λογαριασμό των Σιου Φολς και της Ρίο Γκράντε, δεν άργησε να καταλάβει ότι το αγωνιστικό του στυλ και η σωματοδομή του (“δυάρι” σε συσκευασία “άσου”) ταιριάζει πολύ περισσότερο στην Ευρώπη, πέρυσι, αποφάσισε να περάσει τον Ατλαντικό.


Ο λόγος για τον 2ο σκόρερ (μ.ο. 16,6π.) της Ευρωλίγκα και “καλαθομηχανή” της πρωταθλήτριας Τουρκίας, Άντριου Γκάουντελοκ, που πέρυσι οδήγησε την Ούνικς Καζάν των Ζήση και Καϊμακόγλου στον τελικό του Eurocup και το περασμένο καλοκαίρι μετακόμισε στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσέ. Ο λόγος για τον 26χρονο Αμερικανό γκαρντ (1,91), που από τα τέλη του 2014, έχει ξανασμίξει με τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας κι έκτοτε, νιώθει ότι δίπλα του έχει ένα φίλο αλλά και έναν συμπαίκτη που γνωρίζει το παιχνίδι του και ξέρει να ικανοποιήσει τις ικανότητές του... Ο δεινός σκόρερ της αποψινής (21.45) αντιπάλου των ερυθρόλευκων μίλησε λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ στο ΣΕΦ, παρουσιάζοντας τις απόψεις του γύρω από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς, την Ευρωλίγκα, το τουρκικό πρωτάθλημα, τον Ολυμπιακό και τον Σπανούλη.

«Και τι δεν έχω ακούσει για τον Σπανούλη!»

«Μπορεί να έχουμε παίξει μόνο μία φορά αντίπαλοι, στο ματς του 1ου γύρου, που το “καθάρισε” στο τέλος με πέντε καθοριστικούς πόντους, όμως, έχω ακούσει τόσα πολλά καλά λόγια από τον καρδιακό του φίλο και κουμπάρο του, που νιώθω σαν να τον ξέρω πολύ καλά! Πέρα απ’ όσα μου έχει πει ο Νίκος για την εργατικότητά, την ηγετική του φυσιογνωμία και την ιδιαίτερη ικανότητα που έχει στην εκτέλεση και την δημιουργία, φέτος που παίζω για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα, όλοι μιλάνε γι’ αυτόν! Ο Σπανούλης αυτό, ο Σπανούλης εκείνο, ακόμη και ο coach που παρ’ ότι παλιά τον είχε παίκτη αλλά τώρα δεν μιλάει καθόλου μαζί του, όλο γι’ αυτόν μας λέει... Τι πρέπει να προσέξουμε, από που πηγαίνει στο pick’n’roll, ότι δεν πρέπει να του δώσουμε χώρο και πολλά άλλα! Απ’ ότι έχω καταλάβει είναι ο πιο πολυσυζητημένος παίκτης στην Ευρώπη και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο... Οπότε, καταλαβαίνεις ότι ανυπομονώ να παίξω αντίπαλός του και να αντιμετωπίσουμε με τους συμπαίκτες μου, ίσως την πιο σκληρή ομάδα της Ευρωλίγκα! Αν κερδίσουμε τον Ολυμπιακό, τότε θα δυναμώσουμε τόσο πολύ την αυτοπεποίθησή μας, που δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα πάμε στο φάϊναλ-φορ!», υπερθεμάτισε ο Άντριου Γκάουντελοκ, που έχοντας τοΝίκο Ζήση στο πλευρό του, πλέον νιώθει άλλος άνθρωπος.

«Η Ευρωλίγκα είναι ένα μικρό... ΝΒΑ!»

«Ο Νίκος ήρθε ακριβώς τη στιγμή που είχα αρχίσει να προσαρμόζομαι στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας και να συνειδητοποιώ πλήρως τη φιλοσοφία του coach, που είναι ένας πολύ απαιτητικός άνθρωπος, ειδικότερα την ώρα της προπόνησης και του αγώνα! Ο Ζήσης έχει μεγάλη εμπειρία και τετράγωνη μπασκετική λογική και οι συζητήσεις μας για τις διαφορές των δύο μπασκετικών κόσμων σε συνδυασμό με τις συμβουλές του, με έχουν βοηθήσει πολύ! Μερικές φορές, βέβαια, ο προπονητής μας το παρακάνει και φωνάζει υπερβολικά πολύ, αλλά αυτό δείχνει πόσο παθιασμένος είναι μ‘ αυτό που κάνει, οπότε - έστω κι αν δεν μ‘ αρέσουν οι φωνές - έχω μάθει να τις αποδέχομαι, από τη στιγμή που δεν έχουν κακή πρόθεση... Δεν χρειάζεσαι πολύ χρόνο δίπλα του για να καταλάβεις πόσο έξυπνος είναι, πόσες γνώσεις έχει γύρω από το άθλημα και πόσο μεγάλη βάση δίνει στις λεπτομέρειες. Πάντως, το επίπεδο του ανταγωνισμού στην Ευρωλίγκα είναι πολύ υψηλό και από τη στιγμή που άρχισε το Top-16 σε συνδυασμό με τουρκικό πρωτάθλημα που είναι πολύ δυνατό και έχεις πολλές επικίνδυνες ομάδες, νιώθω σαν να παίζω συνεχώς στα πλέϊ-οφ του ΝΒΑ!», κατέληξε ο “Ντρού”, που στην Ευρωλίγκα, σουτάρει με ποσοστό 45,7% στα τρίποντα και στον αγώνα του Μονάχου με την Μπάγερν (1η φάση), έκανε ατομικό ρεκόρ εύστοχων τριπόντων με 10/13, πετυχαίνοντας συνολικά 34 πόντους.
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ