2015-03-13 19:23:54
Φωτογραφία για Εντολή στο Δήμο να επανασυνδεθεί το ρεύμα στις τρεις καφετέρειες της Ηρώων Πολυτεχνείου
Θετική ήταν η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου για τα 3 μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες – μπαρ) στην παραλιακή οδό της Ηρώων Πολυτεχνείου στην Πάτρα στα οποία και είχε διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος μετά από προειδοποίηση και εντολή του Δήμου Πατρέων.

O Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης είχε συναντηθεί με αντιπροσωπεία καταστηματαρχών της Ηρώων Πολυτεχνείου, στους οποίους και είχε διαμηνύσει πως δεν θα ανεχθεί να μην πληρώνουν ούτε τα ενοίκια, ούτε το ηλεκτρικό ρεύμα, επί χρόνια και πως θα έδινε εντολή να κοπεί το ρεύμα από τη ΔΕΗ.

Από τα 5 μαγαζιά με πρόβλημα, οι υπεύθυνοι των 2 προέβησαν σε ρύθμιση ωστόσο τα υπόλοιπα τρία καταστήματα – καφετέρειες είδαν τις τελευταίες ημέρες τους διακόπτες κατεβασμένους με συνέπεια να μην μπορούν να λειτουργήσουν και να έχουν μεγάλη ζημία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν θετική και δίνει εντολή στο Δήμο Πατρέων να αποκαταστήσει το θέμα της ηλεκτροδότησης των 3 καφετεριών της Ηρώων Πολυτεχνείου
. Το σκεπτικό των καταστηματαρχών σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ότι την ευθύνη για τέτοιες ενέργειες έχει το ιδιοκτησιακό καθεστώς, εν προκειμένω η υπηρεσία του ΟΛΠΑ και όχι ο Δήμος και πως μόνο ο πάροχος η ΔΕΗ έχει το δικαίωμα να δώσει εντολή για διακοπή παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αξίζει να αναφερθεί πως εκ των δικηγόρων των καταστηματαρχών, ήταν η Κυριακή Αθανασιάδη, η οποία διατελεί και Πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαΐας, η οποία και παρουσίασε στο δικαστήριο πολλές άλλες αντίστοιχες αποφάσεις και υποθέσεις. Εκ των ιδιοκτητών μίας από τις καφετέριες όπου είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση, είναι ο Ηρακλής Αγγελόπουλος πρώην αντιδήμαρχος.

Πλέον τα μαγαζιά της Ηρώων Πολυτεχνείου υποχρεούνται να προβούν σε ρύθμιση των χρεών και λοιπών υποχρεώσεων τους είτε αυτές αφορούν το Δήμο είτε τον ΟΛΠΑ.

Νομικός εκπρόσωπος του Δήμου Πατρέων ήταν ο κ. Ζορμπάς.

Tάκης Μαρτάτος
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ