2015-03-13 23:54:28
Φωτογραφία για ΤΟΝ ΝΙΚΗΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ... ΕΧΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 64-73
Ο Ολυμπιακός ήταν άτυχος, άστοχος, έχασε τη μάχη των ριμπάουντ, δεν είχε τη σωστή αμυντική προσέγγιση πάνω στους Αντριου Γκάουντλοκ και Νεμάνια Μπιέλιτσα και έτσι η Φενέρμπαχτσε τον ανάγκασε στην... πρώτη του φετινή εντός έδρας ήττα με 64-73.

Επιπλέον οι ερυθρόλευκοι έχασαν και τη διαφορά με την οποία είχαν επικρατήσει στον πρώτο γύρο στην Πόλη και πλέον το πλεονέκτημα έδρας... περιπλέκεται.

Στα καθαρά αγωνιστικά Ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στο κατάμεστο ΣΕΦ την Φενέρμπαχτσε. Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ από το ξεκίνημα του πρώτου δεκαλέπτου, με το σκορ να είναι 8-8 στο πέμπτο λεπτό. Το μοτίβο του ματς δεν άλλαξε στην πρώτη περίοδο, καθώς Ολυμπιακός και Φενέρμπαχτσε δεν μπορούσαν να ξεφύγουν και έτσι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου βρήκε τους δύο «μονομάχους» ισόπαλους με 19-19.

Τα δεδομένα άλλαξαν στην δεύτερη περίοδο… Και αυτό γιατί η Φενέρμπαχτσε έτρεξε ένα σερί 6-0 με το «καλημέρα» του δεκαλέπτου και αιφνιδίασε τους «ερυθρόλευκους» παίρνοντας το προβάδισμα με 19-24 στο 13ο λεπτό
. Ο Ολυμπιακός βρήκε κάποιες παροδικές λύσεις, αλλά η Φενέρ είχε πολύ καλύτερα ποσοστά και έτσι συνέχισε να προηγείται με 25-31 στο 16ο λεπτό. Ο Ολιβερ Λαφαγιέτ έδωσε κάποιες πολύτιμες ανάσες στην ομάδα του και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να ισοφαρίσουν σε 33-33 στο 18ο λεπτό. Όμως οι φιλοξενούμενοι του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήραν και πάλι μπροστά και μετά από 20 αγωνιστικά λεπτά ήταν μπροστά με 35-39.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε προετοιμάσει την ομάδα του απίστευτα καλά. Η Φενέρ είχε κλείσει τον Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος είχε μόλις 2 πόντους στο πρώτο μισό του ματς. Η τουρκική ομάδα κατάφερε να έχει έστω και αυτό το μικρό προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο, καθώς είχε 7 επιθετικά ριμπάουντ! Αντίθετα ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα. Συνολικά η Φενέρ είχε τον απόλυτο έλεγχο στα ριμπάουντ και αυτό σε συνδυασμό με τα ποσοστά της στα τρίποντα την έφεραν μπροστά στο σκορ. Ο Ολυμπιακός είχε το μεγαλύτερό του πρόβλημα στην επίθεση.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να προηγούνται με 37-43 στο 22ο λεπτό, αλλά ο Ολυμπιακός βρήκε ενέργεια από τους Πρίντεζη αλλά και τον Σπανούλη και έτσι οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου ισοφάρισαν σε 46-46 στο 24ο λεπτό. Παρόλα αυτά ο Αντριου Γκάουντλοκ ήταν το μεγάλο «αγκάθι» για τον Ολυμπιακό καθώς με το έκτο του τρίποντο έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην Φενέρ, η οποία εκμεταλλεύτηκε τις βιαστικές επιθέσεις των «ερυθρόλευκων» και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με προβάδισμα πέντε πόντων (50-55).

Ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει ρυθμό στην επίθεση. Ηταν άστοχος και αρκετά βιαστικός στις αποφάσεις του. Αντίθετα η Φενέρ το μόνο που ήθελε ήταν να διατηρήσει το προβάδισμά της, το οποίο το αύξησε στην μεγαλύτερη τιμή του και το 51-60 στο 33ο λεπτό. Ο Λαφαγιέτ φώναξε «παρών» και μαζί με ένα δίποντο του Χάντερ, ο Ολυμπιακός μείωσε σε 56-60, αλλά αμέσως ο Μπιέλιτσα απάντησε με τρίποντο για το 56-63. Η Φενέρμπαχτσε ανέβασε την διαφορά της στους εννέα (56-65) στο 36ο λεπτό.
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ