2015-03-14 06:41:06
Φωτογραφία για Αθώος δηλώνει ο ιδιοκτήτης της πτηνοτροφικής μονάδας για τη… νέα υπόθεση «Μανωλάδας»
Αθώος δηλώνει ο ιδιοκτήτης της μεγάλης πτηνοτροφικής μονάδας στο... Βασιλικό Χαλανδρίτσας Αχαΐας, ο οποίος όπως αποκάλυψε πρώτο το TEMPO24.GR, συνελήφθη έπειτα από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίτσας με τις κατηγορίες εμπορίας ανθρώπων, της παράβασης της νομοθεσίας περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης Θεόδωρος Χρονόπουλος δηλώνει πως ο πελάτης του, Γ.Α. είναι αθώος και συνελήφθη μετά την καταγγελία στην Πρεσβεία της Ρουμανίας από δύο εργάτες για τις συνθήκες εργασίας τους.

Ο κ. Χρονόπουλος τόνισε πως στο παρελθόν ο ίδιος που έχει κατασκευάσει μία τεράστια μονάδα έχει καταγγελθεί άλλες δύο φορές, το 2009 και το 2013 και πάλι από Ρουμάνους που υποστήριζαν πως τους κλείδωνε και δεν τους άφηνε να φύγουν. Όμως και τις δύο φορές απηλλάγη των κατηγοριών με βούλευμα.


Αυτή τη φορά, η Πρεσβεία ειδοποίησε την ΕΛ.ΑΣ. και άμεσα έγιναν οι συλλήψεις. Οι καταγγελίες περιέγραφαν πως οι δράστες εξανάγκαζαν αλλοδαπούς σε εργασία χρησιμοποιώντας ψυχολογική και σωματική βία και πολλές φορές με την χρήση όπλων.

Όσον αφορά στις συνθήκες ο κ. Χρονόπουλος υποστηρίζει πως δεν ήταν άθλιες και πως σε τίποτα αυτή η μονάδα δεν θυμίζει Μανωλάδα.

Σε σχέση με τα όπλα που βρέθηκαν ο συνήγορος υπεράσπισης του συλληφθέντα υποστηρίζει πως με αυτά πυροβολούσαν στον αέρα για να διώχνουν τα κοράκια.

Για τα χρήματα που βρέθηκαν, δηλαδή τα 1,6 εκατομμύρια ευρώ, ο δράστης δηλώνει πως έκανε αναλήψεις από την τράπεζα λόγω του φόβου που υπήρχε για την οικονομική κατάσταση της χώρας Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν την Δευτέρα στο αρμόδιο Ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ