2015-03-14 14:22:06
Φωτογραφία για Σχόλιο αναγνώστη για την ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας υπό καταρρακτώδη βροχή
Παρακολούθησα την ορκωμοσία του νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου και πρόσεξα τη βροχή που έφαγε ο Πρόεδρος πριν και μετά την ορκωμοσία του, ο οποίος περπατούσε χωρίς ομπρέλα, παρά τη δυνατή βροχή.

Οι σκηνές αυτές λοιπόν μου έφεραν στη μνήμη μου επί πρωθυπουργίας Κ.Σημίτη, την εποχή που επισκέφθηκε επίσημα την Ελλάδα ο τότε Πρόεδρος ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον. Ηταν βροχερός ο καιρός και την ώρα που ο Κλίντον φωτογραφήθηκε μαζί με τον Σημίτη στις σκάλες έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, είχε σταματήσει για λίγο η βροχή, ο μεν Κλίντον τη στιγμή της φωτογράφισης κράταγε ο ίδιος στα χέρια του την ομπρέλα κλειστή, ο δε Σημίτης αφού την έκλεισε την παρέδωσε σε κάποιον που έτρεξε να την παραλάβει. Μετά την επίσκεψη και την ώρα που έβγαιναν από το Μαξίμου, βλέπω την κ. Δάφνη Σημίτη, σύζυγο του τότε πρωθυπουργού να κατευθύνεται προς το αυτοκίνητό της και τη στιγμή εκείνη άρχισε ξανά να ψιλοβρέχει και κάποιος πίσω της κρατούσε ανοιχτή την ομπρέλα της κυρίας Σημίτη, αλλά κάπου ένοιωσε φαίνεται ότι την πλήραν κάποιες σταγόνες βροχής και την ακούω να απευθύνεται στον κύριο με την ομπρέλα και να του λέει σε αυστηρό ύφος και δυνατά "έχω την εντύπωση ότι την ομπρέλα πρέπει να την κρατάς ανοιχτή για μένα"
. Τα λόγια αυτά της εν λόγω κυρίας μου προξένησαν πάρα πολύ κακή εντύπωση και μου έμειναν χαραγμένα στη μνήμη μου. Και έρχομαι τώρα να συγκρίνω την κυρία της τότε εποχής, η οποία ήταν απλώς σύζυγος πρωθυπουργού με τον νυν Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ο οποίος περπατούσε υπό καταρακτώδη βροχή τελείως ακάλυπτος από μια ομπρέλα. Αυτά για την ιστορία.

Αναγνώστης Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ