2015-03-15 17:04:07
Φωτογραφία για «ΝΙΚΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ»
Ο Νέμανια Μπιέλιτσα συνέβαλε στη μεγάλη νίκη της Φενέρμπαχτσε επί του Ολυμπιακού και εξηγεί στο Euroleague Greece τι σημαίνει αυτό το αποτέλεσμα, για τη συνέχεια.

Αναλυτικά Η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να πάρει σπουδαία εκτός έδρας νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό με 64-73, ανατρέποντας τα δεδομένα στον όμιλο του Top 16. Η τουρκική ομάδα, με το αποτέλεσμα αυτό, ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος του μίνι πρωταθλήματος και πλέον βρίσκεται κοντά στο πλεονέκτημα έδρας στα play offs.

Και μπορεί στο παιχνίδι της Παρασκευής ο Άντριου Γκάουντλακ να ήταν το κεντρικό πρόσωπο, με τους 24 πόντους που πέτυχε, όμως καθοριστικός ήταν και ο Νέμανια Μπιέλιτσα. Ο Σέρβος φόργουορντ, ο οποίος διανύει εξαιρετική σεζόν, έκανε πολλές "ζημιές" στους ερυθρόλευκους με τους 16 πόντους και τα 9 ριμπάουντ που κατέγραψε.

Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στα σημεία που έκριναν την αναμέτρηση, στάθηκε στην κατάσταση που επικρατεί πλέον στον όμιλο, ενώ επεσήμανε και τις δυσκολίες που υπάρχουν στα τέσσερα παιχνίδια που ακολουθούν, στον όμιλο.


"Πολύ μεγάλη νίκη για εμάς!", ήταν τα πρώτα λόγια του Σέρβου φόργουορντ, ο οποίος πρόσθεσε πως... 

"τώρα τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα για εμάς. Θεωρώ πως αξίζαμε να πάρουμε τη νίκη. Στην Κωνσταντινούπολη ηττηθήκαμε από δικά μας λάθη. Έτσι είναι το μπάσκετ, όμως, Κάποιες φορές νικάς και κάποιες άλλες χάνεις. Το σημαντικό είναι να παίζεις δυνατά για 40 λεπτά".

Το κέρδος της τουρκικής ομάδας είναι διπλό. Από τη μία επικράτησε των ερυθρόλευκων, από την άλλη κάλυψε τη διαφορά των 6 πόντων, που είχε ηττηθεί στην Πόλη και πλέον βρίσκεται σε θέση ισχύος στον όμιλο. "Είναι εξίσου καλό για εμάς. Στο ξεκίνημα του Top 16, με τις δύο ήττες που είχαμε κάνει στην έδρα μας, όλα έδειχναν πως θα χάναμε το πλεονέκτημα έδρας. Τώρα, όμως, βρισκόμαστε σε πολύ καλή κατάσταση, έχουμε καλή ψυχολογία και αυτό φαίνεται στο παρκέ".

Ερωτηθείς για το αν η νίκη αυτή ήταν δήλωση ήταν ξεκάθαρος. "Αναμφίβολα ήταν δήλωση. Πως είμαστε εδώ, δυνατοί. Έχουμε μπροστά μας, όμως, τέσσερα παιχνίδια ακόμα. Θα δούμε τι θα συμβεί στην πορεία. Εμείς αυτό που θα κάνουμε θα είναι να συνεχίσουμε τον δρόμο μας".

Ακολουθούν τέσσερα παιχνίδια μέχρι το τέλος του Top 16. Οι πρωταθλητές Τουρκίας, όμως, παραμένουν φειδωλοί σχετικά με τη συνέχεια της σεζόν "Όπως είπα, πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε δυνατά. Οι ομάδες που θα μας αντιμετωπίσουν θα προετοιμαστούν πολύ καλά για να μας αντιμετωπίσουν. Πρέπει να προετοιμαστούμε ώστε να διατηρηθούμε στη θέση που βρισκόμαστε. Τα πράγματα θα είναι δύσκολα στη συνέχεια για εμάς".

Όσο για την προσωπική απόδοση, αρκέστηκε να πει πως "το μόνο που κάνω είναι να βοηθώ την ομάδα. Είμαι στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή, αλλά οι νίκες είναι προϊόντα ομαδικής προσπάθειας. Απέναντι στον Ολυμπιακό καταφέραμε να πάρουμε το παιχνίδι από την άμυνα. Παλέψαμε σκληρά και παίξαμε ως ομάδα, στοιχεία τα οποία έκριναν την αναμέτρηση".
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ