2015-03-15 21:40:05
Φωτογραφία για ΜΕ ΚΑΛΟ Β' ΗΜΙΧΡΟΝΟ... ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 42ο! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΞΑΝΘΗ 2-0 *VIDEOS*
Με γκολ των Ντομίνγκεζ (57’) και Αφελάι (69’) ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 της Ξάνθης για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Στο άδειο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την Ξάνθη για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος και χάρη στα γκολ των Ντομίνγκεζ και Αφελάι επικράτησε 2-0 έχοντας ένα αρκετά καλό δεύτερο ημίχρονο κατά την διάρκεια του οποίου θα μπορούσε να έχει σημειώσει κι άλλα γκολ. Ο κ. Περέιρα έκανε αλλαγές στην ενδεκάδα, διατηρώντας, όμως, τη διάταξη σε 4-2-3-1. Ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά, ήταν οι Σαλίνο, Μποτία, Σιόβας και Μαζουακού. Ο Μιλιβόγεβιτς με τον Κασάμι ήταν οι δύο κεντρικοί μέσοι, ενώ ο Ντομίνγκεζ έπαιζε μπροστά τους ως «δεκάρι». Στις πτέρυγες ήταν αριστερά ο Αφελάι, δεξιά ο Ντοσεβί και στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Φράνκο Χάρα.

Το ματς άρχισε μέσα σε… παγωμένη ατμόσφαιρα, ελλείψει κόσμου! Στην κεντρική εξέδρα, απέναντι από τα VIP, είχε τοποθετηθεί μία μεγάλη φανέλα του Ολυμπιακού, όμως για μία ομάδα η οποία έχει συνηθίσει τον κόσμο στο πλευρό της, η ησυχία ήταν… εκκωφαντική
. Πριν την έναρξη του ματς, ο κ. Περέιρα αναγκάστηκε να κάνει αλλαγή στον πάγκο. Ο Μπάλαζ Μέγιερι ένιωσε ένα σφίξιμο στον οπίσθιο μηριαίο δεξιά και αποχώρησε μετά το ζέσταμα, αφήνοντας τη θέση του στον Γιαννιώτη.

Οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, οι οποίοι παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου μας, έστειλαν το δικό τους μήνυμα στήριξης στον αρχηγό Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος αναρρώνει, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του. Φόρεσαν λευκά μπλουζάκια, με τον Δαφνοστεφανωμένο Έφηβο, το «2» του Μανιάτη και το μήνυμα «Αρχηγέ Γερά και Γρήγορα Κοντά»!

Στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, ο Ολυμπιακός διατήρησε την κατοχή της μπάλας. Επιχειρούσε να κυκλοφορήσει σωστά και να φτάσει με αξιώσεις στα καρέ του Κυριακίδη, γεγονός που εν πολλοίς κατάφερνε. Μέχρι το 20’ το ματς δεν είχε τις «μεγάλες» φάσεις, όμως η υπεροχή του Ολυμπιακού διαγραφόταν ήδη στο χορτάρι. Η πίεση που ασκούσε η ομάδα μας από την επίθεση, έφερνε αρκετές κερδισμένες μπάλες από κλεψίματα των παικτών μας.

Το «παγωμένο», λόγω έλλειψης κόσμου, Καραϊσκάκη, δεν βοηθούσε ιδιαιτέρως τον ρυθμό του Ολυμπιακού, ο οποίος πάντως υπομονετικά περίμενε να φτιάξει τις ευκαιρίες του για να πλησιάσει την εστία του Κυριακίδη. Οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του κ. Περέιρα δεν απέφεραν καρπούς στο πρώτο μέρος. Παρότι η κατοχή της μπάλας ήταν 67%-33% υπέρ της ομάδας μας, οι τελικές προσπάθειες δεν ήταν πολλές, ενώ έλειψε και το γκολ. Το δεύτερο μέρος αναμενόταν με ενδιαφέρον, καθώς οι ποδοσφαιριστές του κ. Περέιρα θα είχαν 45 λεπτά μπροστά τους, για να κορυφώσουν τις προσπάθειές τους και να φτάσουν στη νίκη.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Ολυμπιακό απαράλλαχτο και την επιθετική του διάθεση στα ίδια, υψηλά επίπεδα. Νωρίς χάθηκε μία διπλή ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο, ενώ η κατοχή επέστρεψε άμεσα σε «ερυθρόλευκα» πόδια, ενώ αυξήθηκε ακόμη περισσότερο η πίεση προς την εστία του Κυριακίδη! Αυτή έφερε και το 1-0 στο 58’, με τον κάπτεν Αλεχάντρο Ντομίνγκεζ να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ, μία ημέρα μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου του! Ο «Τσόρι» ήταν εκείνος που έβαλε μπροστά στο σκορ τον Θρύλο και έδωσε νέα ώθηση στα πόδια των συμπαικτών του.

Η Ξάνθη είναι μία εξαιρετική ομάδα και ειδικά στις αντεπιθέσεις είναι πολύ δουλεμένη. Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, δεν ανοίχτηκε υπέρμετρα, αλλά με σύνεση και πλάνο, προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα στην περιοχή του και να συνεχίσει να πιέζει για περισσότερα γκολ. Η ομάδα μας είχε πει στο δεύτερο μέρος με μεγαλύτερη ενέργεια, πιέζοντας ιδιαίτερα. Αυτή η πίεση έφερε το 2-0 πριν το 70’, με τον Ολυμπιακό να βάζει γερά θεμέλια στην προσπάθειά του για τη νίκη επί της Skoda Ξάνθη. Λίγο μετά ο Θρύλος έκανε τις δύο πρώτες αλλαγές του. Στο 75’ πέρασαν στο γήπεδο οι Φορτούνης και Μπενίτες, αντί των Ντοσεβί και Χάρα, ενώ οι αλλαγές του Ολυμπιακού έκλεισαν στο 83’ με τον Εντινγκά να παίρνει την θέση του Μιλιβόγεβιτς. Παρά τα δύο γκολ που είχε σημειώσει ο Ολυμπιακός δεν κατέβασε ρυθμό και συνέχισε να πιέζει την Ξάνθη και να ψάχνει και τρίτο γκολ. Είχε ευκαιρίες για να σημειώσει και τρίτο τέρμα, αλλά αυτό δεν ήρθε. Κάπως έτσι έμεινε το 2-0 μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης και ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις επιτυχίες και στο πρωτάθλημα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μαζουακού, Σιόβας, Μποτία, Κασάμι, Μιλιβόγεβιτς (83’ Εντινγκά), Ντομίνγκεζ, Αφελάι, Ντοσεβί (75’ Φορτούνης), Χάρα (75’ Μπενίτες).

SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Γκομσί, Μπέρτος (53’ Μπαξεβανίδης), Σολτάνι, Λουσέρο, Παπάζογλου, Ομπόντο, Παπαστεριανός (60’ Βασιλακάκης), Κλέιτον, Καπετάνος (72’ Ράνος), Καρυπίδης.

Δείτε από την κάμερα της Nova το 1-0 του Τσόρι ΕΔΩ

το 2-0 του Αφελάι ΕΔΩ
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ