2015-03-16 07:52:05
Φωτογραφία για H νύχτα της Θεσσαλονίκης… [video]
Η νύχτα της Θεσσαλονίκης είναι περίφημη σε όλη την Ελλάδα, καθώς δεν είναι... λίγα τα τραγούδια που υμνούν : Τα μαγικά της βράδια , τις γραφικές γειτονιές της , τις παλιές αγορές , τα Λαδάδικα και το σήμα κατατεθέν της…τον Λευκό Πύργο και την παραλία της. Αλλά η φήμη της έχει διαδοθεί και σε όλο τον κόσμο , αφού ακόμα και το National Geographic έχει κατατάξει την Θεσσαλονίκη στις 10 πόλεις του κόσμου με την καλύτερη νυχτερινή ζωή.

Για ποιο λόγο, λοιπόν, είναι η περίφημη η νύχτα της Θεσσαλονίκης , τι διαφορά έχει με τις άλλες πόλεις και ποια η κατάσταση της τώρα Αυτά θα προσπαθήσαμε να απαντήσουμε , κάνοντας μια βόλτα στα hot σημεία της πόλης και ρωτώντας ανθρώπους που δουλεύουν την νύχτα και έχουν σχέση με αυτήν.

Απάντηση στα ερωτήματα αυτά έδωσαν ο Μάκης Δημάκης , ο Νικόλας Χατζής , ο Κάρολος Χατζηαιβαζόγλου, ο Δημήτρης Τσαρούχας, Ο Γιώργος Μπαλλάς , η Μαρίνα Καρακασίδου, ο Χρυσόστομος Κατσές και η Αντριάνα Τζουρά.


Ο Μάκης Δημάκης μιλάει για την επιτυχία του στην πόλη και για αυτό που ζητάει το αυστηρό της κοινό για να διασκεδάσει .

Ο Νικόλας Χατζής ως Dj μας λέει πως ξεσηκώνει τον κόσμο στα clubs που παίζει , αλλά και ως ραδιοφωνικός παραγωγός τι ζητάνε οι ακροατές της Θεσσαλονίκης αργά το βράδυ στο ραδιόφωνο.

Ο Κάρολος Χατζηαιβαζόγλου , που είναι barman και υπεύθυνος στο Piccadilly στην Βαλαωρίτου , εξηγεί γιατί η Βαλαωρίτου έχει γίνει must στην νυχτερινή ζωή της πόλης αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα νυχτερινά επαγγέλματα.

Η Μαρίνα και η Ανδριάνα που εργάζονται σε μαγαζιά του Μπιτ Παζάρ ,μας λένε τι είναι το Μπιτ Παζάρ και γιατί το προτιμούν οι φοιτητές – και όχι μόνο- μετατρέποντας το σε ένα από τα μεγαλύτερα στέκια της πόλης.

Ενώ ο Δημήτρης Τσαρούχας , ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου – πατσατζίδικου που κρατάει 63 χρόνια , μας ανοίγει την κουζίνα του και μας λύνει την απορία γιατί στην Θεσσαλονίκη μετά το ξενύχτι συνηθίζουν να τρώνε ένα πιάτο πατσά και πως το το μαγαζί άντεξε 63 χρόνια χωρίς να χαλάσει την ποιότητα και την ιστορία του.

Επιμέλεια – Μοντάζ : Θεολόγος Ηλιού

Φωτογραφία εξωφύλλου: Θωμάς Οργαντζής
Πηγή
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ